Trabzon ile Diyarbakır birbirine bağlanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: ''Bakanlık olarak büyük bir seferberlik başlattık.Bu seferberliğimizin adı kentsel dönüşümdür'' ''Kentsel dönüşüm ülkemize büyük katkılar sağlayacak dev bir projedir'' ''Dünyada, ülkeler yarıştığı gibi artık şehirler

Trabzon ile Diyarbakır birbirine bağlanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: ''Bakanlık olarak büyük bir seferberlik başlattık.

Bu seferberliğimizin adı kentsel dönüşümdür''
 
''Kentsel dönüşüm ülkemize büyük katkılar sağlayacak dev bir projedir''
 
''Dünyada, ülkeler yarıştığı gibi artık şehirler de gelişme ve daha iyi bir hayat şartı sağlamada birbirleriyle yarışıyorlar''
 
''Karadeniz'in GAP, Suriye ve Irak ile bağlantısının sağlanması amacıyla Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan- Diyarbakır arasında 630 kilometre uzunluğunda bir demir yolu hattı planlıyoruz''
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak büyük bir seferberlik başlattık. Bu seferberliğimizin adı kentsel dönüşümdür'' dedi. 
     
Bakan Bayraktar,yaptığı açıklamada, tarihte başkentlik yapmış Trabzon'un, dünyanın nadir şehirlerinden olduğunu belirtti. 
     
Bir süre önce büyükşehir statüsüne kavuşan Trabzon'un 29 büyükşehirden biri olduğunu ifade eden Bayraktar, ''Trabzon'un büyükşehir olması hayalken gerçek oldu. Artık Trabzon'a daha çok hizmet gelecek. Trabzon Belediyesi hizmet ettiği 293 bin insan için yılda kişi başına 238 lira harcayabilirken büyükşehir olduğu için 368 lira harcayabilecek'' diye konuştu. 
     
Dünyada şehirlerin de yarış içinde olduğunu ifade eden Bayraktar, ''Dünyada ülkeler yarıştığı gibi artık şehirler de gelişme ve daha iyi bir hayat şartı sağlamada birbirleriyle yarışıyorlar. Trabzon, büyükşehir oluşuyla bu yarışta farklı bir ivme kazanacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak büyük bir seferberlik başlattık. Bu seferberliğimizin adı kentsel dönüşümdür. Kentsel dönüşüm ülkemize büyük katkılar sağlayacak dev bir projedir'' dedi. 
   
Bayraktar, kentsel dönüşümle Trabzon'un şantiyeye döneceğini dile getirerek, şunları söyledi: 
   
''Kentsel dönüşümle Trabzon'a kaynak gelmesini sağlayacağız ve yatırım yapılmasının önünü açacağız. Trabzon'u ayağa kaldıracağız. Kentsel dönüşümle Trabzon şantiyeye dönecek, vasıfsız elemanlar iş bulacak, inşaat sektörü canlanacak. Trabzon'un fotoğrafı, şehircilik yüzü güzelleşecek.'' 
     
     -Kentsel dönüşümle çarpık mekanlar iyileştiriliyor-  
     
Kentsel dönüşüm projeleriyle çarpık, sağlıksız ve kontrolsüz gelişen mekanları iyileştirdiklerini ifade eden Bayraktar, ''Önce yıkımları bitirelim ki bir an önce yapmaya başlayalım. İnşanın ilk aşaması elbette ki yıkımdır'' dedi. 
     
Trabzon'da yerel yönetimler ve TOKİ'nin işbirliği halinde olduğunu anlatan Bayraktar, şunları ifade etti: 
     
''İl merkezinde Zağnos, Tabakhane, Ayasofya, Çömlekçi, Ortahisar ve Narlıbahçe, ilçelerde ise Pelitli, Çağlayan, Araklı ve Yomra'da kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri yürütmekteyiz. Bu projeler bitirildiğinde Trabzon'un gelişimi ve marka kent olmasına önemli katkılar sağlayacaktır. TOKİ eliyle proje ve ihale çalışmaları devam eden 10 bin 776 konutun tamamlanmasıyla da Trabzon'da toplam 16 bin 356 konut sayısına ulaşılacak.'' 
     
Trabzon sahilinde Selahattin Camisi yapmayı planladıklarını, Kanuni Bulvarı'nda kamulaştırılma çalışmalarının devam ettiğini, Akyazı Stadı'nın ihale aşamasına geldiğini belirten Bayraktar, Trabzon'u bir sağlık, eğitim ve üniversite kenti yapmak için de çalıştıklarını ifade etti. 
     
     -''Trabzon ile Diyarbakır birbirine bağlanacak''-    
     
Bakan Bayraktar, köy yolları ve grup yollarının ıslahı için valiliğe, özel idare ve belediyeye çok ciddi katkılarda bulunduklarını da ifade ederek, şunları aktardı: 
   
''Trabzon-Gümüşhane-Erzincan Demir Yolu Projesi'nin detayları üzerinde çalışıyoruz. Hızlı Tren projesi olarak düşündüğümüz bu çalışma, ulusal demiryolu bağlantısının bulunduğu Erzincan'dan başlayıp Gümüşhane'den Trabzon'a ulaşıyor. Hatta saatte 250 kilometre hız öngörülmektedir. Gümüşhane'nin Torul ilçesinden itibaren Trabzon'a ulaşması planlanmaktadır. Projenin etüdünün yapılması işin de yüzde 100 fiziki gerçekleşmeye ulaşılmış ve proje ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Karadeniz'in GAP, Suriye ve Irak ile bağlantısının sağlanması amacıyla Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan-Diyarbakır arasında 630 kilometre uzunluğunda bir demir yolu hattı planlıyoruz.''
 
          -''Yolun medeniyet olduğunun bilincindeyiz''- 
     
 Doğu Karadeniz'de, Trabzon-Rize ortaklığında bir lojistik merkezin yanı sıra, Trabzon'un Tonya ilçesinde çimento fabrikası ile Trabzon Çambaşı'ndaki 103 bin metrekarelik askeri alanı Trabzon Belediyesi'ne alarak büyük bir botanik park yapmak istediklerini anlatan Bayraktar, ''Bizler yolun medeniyet olduğunun bilincinde olan bir hükümetin mensuplarıyız. Demir yolu, hava yolu, deniz yolu ve kara yolu çalışmalarımız da hız kesmeden devam etmektedir'' dedi. 
   
 Bayraktar, Trabzon'un sağlık alt yapısı bakımından Doğu Karadeniz'in en güçlü ili olduğunu, 22 hastane ve 3 bin 32 yatak kapasitesi ile yörenin yüzde 40'ına sahip olduğunu belirterek, ''Çevre ülkelerin vatandaşlarınca özel sağlık hizmetleri için tercih edilirliği yüksektir ve bu nedenle uluslararası bir sağlık kenti olmaya adaydır. Bu noktadaki çalışmalarımız plan ve projelerimiz de devam ediyor.''     
     
Spor altyapısı bakımından da Türkiye'nin en önde gelen illerinden olan Trabzon'un geçmişte önemli uluslararası organizasyonlara imza attığını hatırlatan Bayraktar, ''Bu yıl Dünya Liseler Arası Hentbol Şampiyonası ile Dünya Kupası'ndan sonra FIFA'nın en büyük ikinci organizasyonu olan U20 Dünya Kupası maçları Trabzon'da yapılacak. Trabzon'da, sahip olduğu doğal potansiyeliyle turizm ve sporu birleştirerek markalaşmayı hedefliyoruz'' diye konuştu. 
     
Bakan Erdoğan Bayraktar, Trabzon'un, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Avrasya Üniversitesi'nde okuyan 45 bin öğrenci ile eğitimde de cazibe merkezi olduğunu vurgulayarak, ''Trabzon gelecekte Türkiye'nin eğitim şehirlerinden biri olma potansiyeli taşıyor. Kentin kalkınmasında eğitime önem veriyor ve 'Eğitim Kenti Trabzon' sloganı ile çalışıyoruz'' dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler