Trabzon İl Tarım'dan duyuru!

Trabzon İl Tarım Müdürü Bektaş Erdoğan, makine ve ekipman konusunda hibe desteği başvuru süresinin kısaldığını bildirdi.  Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, yüzde 50 hibe destekli Kırsal Kalkınma Yatırımları Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Progr

Trabzon İl Tarım'dan duyuru!

Trabzon İl Tarım Müdürü Bektaş Erdoğan, makine ve ekipman konusunda hibe desteği başvuru süresinin kısaldığını bildirdi.

 

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, yüzde 50 hibe destekli Kırsal Kalkınma Yatırımları Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı başvurularının 11 Martta başladığını anımsatarak, ''45 günlük başvuru süresi 25 Nisanda sona erecek. Hibe desteği alabilecek çiftçilerimiz için başvuru süresi kısalıyor'' dedi.

 

Programdan yararlanmak isteyen çiftçilerin bir an önce il ve ilçe tarım müdürlüklerinden güncel Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesini aldıktan sonra makine satış bayilerinden veya danışmanlardan temin edilecek diğer başvuru belgelerini doldurarak başvurularını Tarım İl Müdürlüğüne şahsen yapmaları gerektiğini kaydeden Erdoğan, bu yıl Trabzon'da yüzde 50 hibe desteği verilecek makine ve ekipmanlardan bazılarını şöyle sıraladı:

 

''Arıcılık makine ve ekipmanı, basınçlı sulama sistemlerinin kurulması, canlı balık nakil tankı, el traktörü, motorlu tırpan, pülverizatör, silaj makinesi, soğuk hava tesisatlı taşıma aracı, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, yem hazırlama makinesi, su ürünlerinde buzlama makinesi, balıkçı gemilerinde soğuk depo, su ürünleri için kuluçka dolabı.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler