Trabzon İl genel meclisinde olay

Trabzon'da İl Genel Meclisi'nin dünkü toplantısında AK Parti'lilerle tartışan DSP'li üye Azmi Köroğlu'nun zor durumda kalınca silah çekmek istediği, ancak araya giren bir meclis üyesinin tabancayı alarak tarafları yatıştırdığı ileri sürüldü. Tartışmayı do

Trabzon İl genel meclisinde olay

Trabzon'da İl Genel Meclisi'nin dünkü toplantısında AK Parti'lilerle tartışan DSP'li üye Azmi Köroğlu'nun zor durumda kalınca silah çekmek istediği, ancak araya giren bir meclis üyesinin tabancayı alarak tarafları yatıştırdığı ileri sürüldü. Tartışmayı doğrulayan Köroğlu ise “Silah çektiğim iddiaları asılsız” dedi.

Trabzon'da yayımlanan yerel bir gazetede yer alan ‘Mecliste silahlı kavga’ başlıklı habere göre olay dün öğleden sonra meydana geldi. Bir süre önce Hıdırnebi Yaylakent Tesisi ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunan DSP'li üye Azmi Köroğlu, iddialara göre dün İl Genel Meclisi'nde kendisiyle konu hakkında görüşmek istediklerini söyleyen AK Parti Grup Başkanı Uğur Aydın'ın odasına gitti. Görüşme sırasında, Köroğlu ile AK Parti'li üyeler arasında suç duyurusuna kaynak oluşturan belgeleri nereden aldığı konusunda başlayan tartışma şiddetlendi ve AK Parti grubu üyesi Halim Kaya ile Azmi Köroğlu yumruklaşmaya başladı. Diğer AK Parti'li üyeler de olaya karışınca kavga büyüdü ve oda dışına taştı. Bu sırada iddiaya göre belindeki silahı çekmek isteyen Azmi Köroğlu'na AK Parti'li bir üye müdahale etti ve tabancayı aldı. Olay tarafların yatıştırılmasıyla büyümeden önlendi

‘SİLAH İDDİASI ASILSIZ’

İl Genel Meclisi'nde dün meydana gelen olay hakkında konuşan DSP'li üye Köroğlu, silah çekmek istediği iddialarını yalanladı ve “Silah çektiğim iddiaları asılsız. Kimseyle bir sorunum yok. Hıdırnebi Yaylakent konusundaki suç duyurusu hakkında görüştüğüm bazı AK Parti'li meclis üyeleriyle sadece kısa süreli ufak tartışmamız oldu. Hepsi bu. Konuyla ilgili pazartesi günü İl Genel Meclisi’nde gerekli açıklamaları yapacağım” dedi.

Soruları yanıtlayan Trabzon İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanı Uğur Aydın ise “Hoş olmayan bir durum yaşandı ve o konu orada kaldı” derken, AK Parti'li Meclis üyesi Halim Kaya, Azmi Köroğlu ile aralarında bir sorun olmadığını belirterek, “Biz kavga etmedik. Sadece daha önce gündeme gelen bir konu vardı ve bu konuyla alakalı yüzleşme olayı gerçekleşti. Ortada büyütecek bir şey yok. Biz arkadaşız” diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Trabzon İl Genel Meclisi'nin DSP'li üyesi Azmi Köroğlu, aralarında Trabzon eski valilerinden Hüseyin Yavuzdemir ve İl Genel Meclisi üyelerinin de bulunduğu 6 kişi hakkında, Hıdırnebi Yayla Kent ihalesinde yasaya aykırı davrandıkları, kurumu zarara uğrattıkları ve görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla 5 Nisan 2010 tarihinde savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler