Trabzon ihracatta Dünya'ya açılıyor

Başkent Ankara'da dün başlayan "Her Yönüyle Trabzon" etkinliklerinde Trabzon'un projeleri tanıtılıyor. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası standı ziyaretçilerle dolup taşıyor. Türk iş dünyasını heyecanladıran projeler, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trab

Trabzon ihracatta Dünya'ya açılıyor

Başkent Ankara'da dün başlayan "Her Yönüyle Trabzon" etkinliklerinde Trabzon'un projeleri tanıtılıyor. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası standı ziyaretçilerle dolup taşıyor.
 
Türk iş dünyasını heyecanladıran projeler, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Ticaret Borsası ortak standında sergileniyor.Trabzon'un Projeleri Türkiye'nin 2023 Hedefine Güç Katıyor . Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon'un yerel dinamikleri ile hareket ederek dünyanın ve uluslararası komşu ülkelerin de ilgisini üzerinde toplayacak projeleri Ankara'da sergileyerek tanıtımlarını yapıyor.
 
basliksiz-1.20140221125726.jpgTRABZON'UN PROJELERİ ANKARA ETKİNLİKLERİNDE SERGİLENİYOR.
 
TTSO, "Trabzon ve Doğu Karadeniz'i dönüştüren, Türkiye'yi 2023 taşıyan projelerin altında imzamız var." sloganı ile  sergilediği projeler şöyle: Trabzon Lojistik Merkezi, Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi, Uzungöl’denOvit’e Kış Turizm Master Projesi, Trabzon INN Center (İnovasyon Merkezi), Peynir altı Suyu Tozu Üretim Tesisi Projesi, , Gemi İnşa Sanayi-Üretim Destek ve Ar-Ge Merkezi Projesi, Biyoteknoloji Merkezi.

İŞTE O PROJELER...
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, güçlü ve dinamik ekonomik yapısı ile Trabzon'un ürettiği projeler ile  Türkiye'nin 2023 hedefine güç kattığını söyledi.

Hacısalihoğlu şöyle konuştu:   "Trabzon, bölgesinde Türkiye'nin ihracatta en avantajlı basliksiz-1.20140221125532.jpgkentlerinden biridir. Rusya Federasyonu ve Kafkaslara yakınlığını ile öne çıkan Orta Asya ülkelerine geçiş oluşturan ihracat kapısıdır. Bir milyar doları aşan ihracatı ile ülkemizin en fazla ihracat yapan 15. ilidir. Dünya'da 100'ün üzerinde ülkeye Trabzon'dan ihracat yapılır. Kent içi ekonomisi de 2013 yılı rakamlarına göre 15 milyar doları aşmaktadır. Banka mevduatı açısından güçlü olan ilde 5 milyar doları yakalayan birikim aynı oranda da krediye dönüşmüştür. 100'ün üzerinde banka şubesine ev sahipliği yapmaktadır. "

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Ticaret Borsası ortak standını ilk gün, Devlet Eski Bakanlarından Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak, Trabzon Belediye Başkanı Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Valisi A. Celil Öz, bir önceki dönem Trabzon Valisi ve merkez valisi Dr. Recep Kızılcık, TOBB ETÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ziyaret edenler arasında yer aldı. Misafirleri  TTSO Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi Murat İskender, Yönetim Kurulu Tolga Avci, TTSO Dış Ticaret Müdürü Sabri Küçük ile Trabzon Ticaret Borsası Muhasip üye Bekir Şengün ağırladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler