Trabzon için çalışmalar sürüyor!

Trabzon Bölge Adliyesi Mahkemesi Başsavcısı Alaaddin Soylu, Türkiye genelinde kurulan 15 bölge adliye mahkemesinden birinin de Trabzon’da kurulma çalışmalarını sürdüğünü belirterek “Artık doğrudan dava dosyaları Yargıtay’a gitmeyecek, burada çözülecek” de

Trabzon için çalışmalar sürüyor!

Trabzon Bölge Adliyesi Mahkemesi Başsavcısı Alaaddin Soylu, Türkiye genelinde kurulan 15 bölge adliye mahkemesinden birinin de Trabzon’da kurulma çalışmalarını sürdüğünü belirterek “Artık doğrudan dava dosyaları Yargıtay’a gitmeyecek, burada çözülecek” dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası heyetini kabulünde konuşan Soylu, Bölge Adliyesi’nin kurulumunun 2012 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığını ve Trabzon’un yanı sıra Rize, Gümüşhane, Artvin ve Gümüşhane illerine hizmet verileceğini söyledi. Başlangıçta 7 daire başkanlığı olarak 4’ü hukuk, 3’ü de hukuk olmak üzere kuruluş çalışmalarının devam edildiğini belirten Soylu, “40’a yakın hakim ve savcı görev yapacak. Şu anda 7 olmakla beraber biz 10 dairenin kuruluşuna göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Yargıtay’a bölgeden bir yılda 15 bin 300 dosya gittiğini dile getiren Trabzon Bölge Adliyesi Mahkemesi Başsavcısı Alaaddin Soylu, “Artık doğrudan dava dosyaları Yargıtay’a gitmeyecek, burada çözülecek. Dosyalar yüzde 70–80 oranında burada çözümü kavuşturulacak ancak yüzde 15-20’si Yargıtay’a gidecektir” şeklinde konuştu.

Yargıtay’dan ortalama 1.5- ila 4 yıl aralığında dosyaların döndüğünü kaydeden Soylu, Bölge Adliye Mahkemeleri’nde bu sürecin 3-4 ay öngörüldüğünü, en fazla 6 ayda dosyaların sonuçlanması gerektiğini vurguladı. Soylu, Trabzon’da avukatlık iş hacminin de 2-3 kat daha artacağını belirtti.
Dünyanın her yerinde yargının hızlı çalışmadığını kaydeden Trabzon Bölge Adliyesi Mahkemesi Başsavcısı Alaaddin Soylu, son on yılda Yargıtay’ın iş yükünün arttığını, ama daha hızlı da çalışılabileceğini vurguladı. Türkiye’de bin 500’e yakın hakim savcı ataması yapılması gerektiğine dikkat çeken Soylu “Türkiye’nin hakim ve savcı sayısını artırması kolay bir şey değil. Dönüşümü sağlamak için her yıl 800 yeni atama yapılması gereklidir” ifadelerini kullandı.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ise sorunların kısa sürede çözümlenmesi toplumun tüm kesimleri için çok önem taşımakta olduğunu belirterek “Bizler iş adamları olarak bir ülke ile ticaret yaparken önce o ülkede ticaret hukuku var mı, önce bunu arıyoruz. Aynı şekilde yabancı iş adamları da bizim ülkemizde bunu arıyorlar. Ülkemizin ekonomik kalkınması ve gelişmesi gibi birçok alanı hukuk etkilemektedir. Bunun için hukukun üstünlüğünü istiyoruz. Bölge Adliye Mahkemesi’nin kuruluşu Trabzon için önemli bir kazanım olmuştur” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler