Trabzon için çalışmalar konuşuldu

Trabzon Belediye Meclisi, Eylül ayı ilk toplantısını yaptı.Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye meclis salonundaki toplantıda yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.Trabzon'un dev projelerinden biri olan Kanuni

Trabzon için çalışmalar konuşuldu

Trabzon Belediye Meclisi, Eylül ayı ilk toplantısını yaptı.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye meclis salonundaki toplantıda yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Trabzon'un dev projelerinden biri olan Kanuni Bulvarı'nda yapım çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini anlatan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Trabzon Belediyesi ile Karayolları'nın ortaklaşa gerçekleştirdikleri ve temeli 29 Mayıs tarihinde atılan Kanuni Bulvarı'nda yapım çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Güzergahında 10 adet Köprülü kavşak, 4 adet hemzemin kavşak, 3 adet tünel, 1 adet viyadük ve 3 adet köprüyü de bünyesinde bulunduran Kanuni Bulvarı, üç gidiş, üç geliş olarak planlandı. Trabzon'un doğu batı kuşaklamasında önemli arterlerinden biri olacak Kanuni Bulvarı, Beşirli, Toklu, Karşıyaka, Aydınlıkevler, Soğuksu, Erdoğdu, Bahçecik, Yeni Cuma, Boztepe, Çömlekçi, Esentepe, Çukurçayır, Kireçhane, Gölçayır, Düzyurt ve Gözalan mevkilerindeki imar yollarına bağlantı sağlayıp şehrin gelişimini rahatlatarak, ana ulaşım omurgasını oluşturacak. "

Uğurlu-Karşıyaka yolunun yapım ihalesinin 6 Eylül itibariyle yapılacağını belirten Gümrükçüoğlu, "Biz göreve gelmeden önce ifade ettiğimiz 61 projeden biri olan Uğurlu-Karşıyaka Yolu'nun yapım ihalesi 6 Eylül tarihinde yapılacak. Göreve gelmemizden sonra yapılması için harekete geçtiğimiz yol için 2010 yılı içinde proje ihalesi yapılmış ve tamamlanmıştı. Trabzon'un kuzey-güney kuşaklamasında önemli yollarından biri olacak Karşıyaka-Uğurlu yolu yapılmasıyla birlikte Trabzon'da güneye ulaşımda önemli bir alternatif daha ortaya çıkmış olacak" dedi.

Gümrükçüoğlu, 531 binanın kamulaştırılacağı Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 526 bina ile anlaşma sağlandığını, 490 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Hak sahiplerine 113 milyon 197 bin lira para ödendi. Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yaptıkları Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde üçüncü etap olan Zağnos Köprüsü ile Kahramanmaraş Caddesi arasındaki bölümün peyzaj düzenlemesi için ihaleye çıkıldı. 8 Eylül tarihinde yapılacak ihalenin ardından Zağnos Vadisi üçüncü etabının rekreasyon düzenleme yapım çalışmalarına başlanacak. Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi üçüncü etap düzenleme projesi içerisinde 2 adet konaklama tesisi, 1 adet şifalı bitkiler çay evi, kapalı otopark, peyzaj ve çevre düzenlemeleri yer alıyor. 685 binanın yıkılacağı Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 360 bina sahibiyle anlaşılmış olup 16 binanın yıkımı gerçekleştirildi. "

Anlaşma sağlanan 2 bin 34 hak sahibine 39 milyon 72 bin lira ödendiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, "44 binanın kamulaştırılacağı Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan 35 binanın tamamı yıkıldı. Hak sahiplerine 28 milyon 416 bin lira ödendi. 245 bin metrekare alanda yapılacak Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 8 hak sahibi ile anlaşma sağlanmış olup 1 bina yıkımı gerçekleştirildi. Hak sahiplerine 70 bin 568 lira ödendi" diye konuştu.

TOKİ ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ek olarak yürütülen Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Camisi'nin çevresindeki binaların yıkımının hızla devam ettiğini anlatan Gümrükçüoğlu, "Belediye yıkım ekipleri bugüne kadar anlaşma sağlanan 19 binanın yıkımını büyük oranda tamamladı. Kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla birlikte kentin en büyük camisi olan Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Camisi'nin çevresi güzel bir görünüme kavuşturulacak. Cami çevresinde yıkımı yapılacak 19 binaya 7 milyon lira kamulaştırma bedeli ödendi" dedi.

Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"2009 yılında 200 bin kişinin iştirak ettiği Zağnos Vadisi'ndeki Ramazan etkinliklerine geçtiğimiz yıl 250 bin kişi katılırken bu yılki rakam 300 bini aştı. Sosyal ve kültürel satış ve eğlence stantlarının yanı sıra kültürel yayınların da stant kurduğu vadide bazı derneklere de yer tahsisi yapılarak hem tanıtım yapmaları hem de derneklerine maddi kazanç sağlamalarına destek verildi. Ramazan ayı boyunca Trabzon Belediyesi eski belediye binası arkasında, Yavuz Sultan Selim Camisi'nin avlusunda ve tıp fakültesi'nin yan tarafında oluşturduğumuz iftar çadırlarında her gün bin 200 kişi iftarını açtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel