Trabzon için Büyükşehir bir reformdur

 AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Trabzon’un da içinde bulunduğu 13 İlin Büyükşehir statüsüne kavuşmasının bir reform niteliğinde olduğunu söyleyerek “Ülkemiz ve Trabzon'umuz için, hayırlı olsun” dedi. “TRABZON'UMUZ İÇİN, HAYIRLI OLSUN” AK Pa

Trabzon için Büyükşehir bir reformdur

 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Trabzon’un da içinde bulunduğu 13 İlin Büyükşehir statüsüne kavuşmasının bir reform niteliğinde olduğunu söyleyerek “Ülkemiz ve Trabzon'umuz için, hayırlı olsun” dedi.
 
“TRABZON'UMUZ İÇİN, HAYIRLI OLSUN”
 
AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen ve Cumhurbaşkanı’na gönderilen büyükşehir yasasını değerlendirerek ''AK Parti, ülkemizde birçok alanda büyük reformlar gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam ediyor.
 
Büyükşehir belediye kanunu da bu reformlardan biridir. Bu kanunla belediye hizmetlerinde çağ atlanacaktır. Bu kanunla köyler kalkınacak, köylüler zenginleşecektir. Ülkemiz ve Trabzon'umuz için, hayırlı olsun” dedi.
 
Türkiye Cumhuriyeti"nin 2023 vizyonunu şekillendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın yerel yönetimlerden gelmiş olmasının da ülke açısından büyük şans olduğunu ifade eden Günnar “Başbakan Erdoğan sayesinde Türkiye’nin yerelleşmenin önemini kavrayan, bu konuda önemli adımlar atan bir ülke haline gelmiştir.
 
Yerel yönetimler alanında yaptığımız reformlara bir yenisini daha Büyükşehir Yasa Tasarısı ile ekledik. Belediyecilik adına yapılan bu iş bir reformdur. Demokrasinin temel şartlarından birisi kamusal sorumlulukların vatandaşa en yakın makam tarafından kullanılmasıdır.
 
Köydeki vatandaş sadece muhtara, il genel meclisine oy verirken şimdi; Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyesi ve Muhtarlıklara oy verecek, hizmet almak için, hizmetin hesabını sormak için kendi seçtiği belediye başkanına hesap soracaktır. Bu da ne kadar doğru bir yol izlendiğinin bir göstergesidir" diye konuştu.
 
 “YEREL YÖNETİMLER ÇOK GÜÇLENECEK”
 
Trabzon’un yıllardır özlemle beklediği büyükşehir statüsüne AK Parti hükümetiyle kavuştuğunu kaydeden Günnar şunları söyledi: Trabzon’un Büyükşehir statüsüne kavuşması adına çok büyük gayret gösterdik, çaba sarf ettik.
 
Özellikle de yasanın gündeme gelmesiyle birlikte AK Parti’li milletvekillerimiz bu yasanın geçmesi ile ilgili yoğun bir çaba içerisine girdiler ve yasanın çıkmasıyla birlikte de Trabzon’umuz Büyükşehir statüsüne kavuştu. Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasında başta Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanımız Sn. Erdoğan Bayraktar’a milletvekillerimiz ve tüm emeği geçenlere buradan teşekkür ediyorum.
 
Bu kararı Trabzon’un gelişmesi, daha sağlıklı ve planlı bir şekilde büyümesi, ekonomik olarak daha çok güçlenmesi adına bir dönüm noktasıdır. Kanunla birlikte tüm bölge, yatırımlardan payını almış olacak. Güçlü yerel yönetimlerle, şu ana kadar el atılamayan birçok sıkıntıya el atılmış olacak.
 
Alt yapı meselelerinin, her alanda ekonominin ve istihdamın geliştirilmesi konularında eksiklikler hızla tamamlanmış olacak. Bu gelişmenin Trabzon’a büyük faydalar getireceği kanaatindeyim. Bu inançla Büyükşehir Kanun tasarısının memleketimiz ve Trabzon’umuz adına hayırlı olmasını diliyorum."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler