Trabzon için 16 yabancı gönüllü

Trabzon’un ev sahipliği yapacağı 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’na görev alacak gönüllüler arasında başka ülkelerden isimlerinde yer alması   dikkat çekiyor.Oyunlarda gönüllü olarak görev almak için yapılan 9.000  başvurunun içinden seçilen 1.400 kiş

Trabzon için 16 yabancı gönüllü

Trabzon’un ev sahipliği yapacağı 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’na görev alacak gönüllüler arasında başka ülkelerden isimlerinde yer alması   dikkat çekiyor.
Oyunlarda gönüllü olarak görev almak için yapılan 9.000  başvurunun içinden seçilen 1.400 kişi arasında değişik ülkelerden 16 yabancı da yer alıyor.

Oyunlar öncesindeki eğitim çalışmalarına katılan yabancı gönüllülerden Vita Neinantaite, Monika Samaliute, Renate Dzerviniece  ve Egle Morkunaite,  EYOF ve Türkiye hakkında düşüncelerini dile getirdi.

Türkiye’nin son yıllarda çok önemli spor organizasyonlarına imza attığı konusunda hemfikir olan yabancı gönüllüler, artık birçok Avrupa ülkesinin Trabzon’u yakından tanıdığını belittiler.

Gönüllülerden Litvanyalı Egle Morkunaite, daha önce hiçbir spor organizasyonunda yer almadığını kaydederek, "Trabzon benim için bu anlamda bir ilk olacak.  Oyunların Trabzon’da yapılacak olmasını   1. Türkiye Gençlik Buluşması" adı altında yapılan toplantıda duyduk ve bir arkadaşımız bize bu öneriyi yaptıktan sonra bu karara vardık" dedi.

Öğrenci Değişim Programı (Erasmus)  nedeniyle eğitim hayatını Trabzon’da sürdürdüğünü ifade eden Morkunaite,  "Kendi ülkemden birilerini burada görecek olmak, beni çok mutlu ediyor. Normalde eğitim yılı bitmesine rağmen EYOF için Trabzon’da kaldık. Heyecanla oyunların başlamasını bekliyoruz" diye konuştu.

Neinantaite: "Oyunlar, benim için büyük deneyim olacak"

Oyunlarda görev alacak yabancı gönüllülerden Vita Neinantaite ise,  ülkesi Litvanya’nın Trabzon’da önemli başarılara imza atacağını söyledi.

Oyunların kendisi için büyük bir deneyim olacağını vurgulayan Neinantaite, şunları kaydetti:

" 49 ülkeden farklı insanlarla tanışacak olmak ve yeni arkadaşalar edinmek, heyecan verici. Biz Türkiye’yi çok sevdik, daha önce burada öğrenci olan arkadaşlarımız  da şimdi Trabzon’u ve Türkiye’yi çok özlüyorlar. Türkiye’ye  ilerleyen yılarda da fırsatımız olursa tekrar ziyaret etmeyi  ve eğitim için gelmeyi çok isteriz."

Dzerviniece: "Umarım her şey sorunsuz geçer"

EYOF’da görev alacak bir başka yabancı gönüllü, Renate Dzerviniece  de,  oyunların Türkiye için rahat geçmesi adına elinden gelen herşeyi yapacağını belirtti.

"Herkesin nasıl organize olduğunu ve bu kalabalığı, koşuşturmacayı göreceğim için çok şanslıyım" diyen Letonyalı Dzerviniece , oyunların resmi maskotu "Hamsi" ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Hamsi, bence harika bir fikir ve görsel olarak da çok başarılı. Trabzon’a ilk defa geldiğimde burada  en meşhur şeyin hamsi olduğunu söylemişlerdi. EYOF’un başlamasıyla hamsinin maskot olarak kullanılması fikri bence çok hos. Umarım yabancı kafileler de hamsinin tadına bol bol bakarlar."

Samaliute: "Türk İnsanı çok nazik ve sıcakkanlı"

Oyunlarda uluslararası ilişkiler bölümünde ateşe olarak Monika Samaliute, Türk insanının çok nazik ve sıcak kanlı olduğunu ifade etti.

Oyunlara gelen diğer yabancı insanların  da Türk insanının bu özelliklerini göreceğini vurgulayan Samaliute, "Kariyerim açısından bu oyunlar bana çok şey katacak. Çünkü burada Avrupa’nın dört bir yanından insanla diyalog kurma şansını yakalayacağım.  İnsanların Türkiye’yi ve Trabzon’u yakından tanıması gerek. Bu kadar güzelliğe sahip olan bir ülke ve şehir, dünya üzerinde çok nadirdir" açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin çok gelişmiş bir Avrupa ülkesi olduğuna dikkat çeke Samaliute, sözlerini şöyle tamamladı:

"EYOF, çok değerli bir organizasyon . Türkiye’nin bu organizasyonu çok başarılı bir şekilde ev sahipliğine yapacağını düşünüyorum. Bizler de böyle olması için elimizden  gelenin en iyisini yapacağız. Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Trabzon, 7 gün boyunca dolu dolu spor ruhunu yaşayacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel