Trabzon hurması yaşlanmayı önlüyor

HALK arasında 'Cennet Meyvesi’ olarak da bilinen ‘Trabzon Hurması’nın yaşlanmayı önlediği ve kanserden koruduğu belirtildi. Diyetisyen Esra Kula, pazar tezgahlarında sık görülen çoğu kişinin adını bile bilmediği Trabzon Hurması’nın lifli bir yapıya sahip

Trabzon hurması yaşlanmayı önlüyor
HALK arasında 'Cennet Meyvesi’ olarak da bilinen ‘Trabzon Hurması’nın yaşlanmayı önlediği ve kanserden koruduğu belirtildi.
 
Diyetisyen Esra Kula, pazar tezgahlarında sık görülen çoğu kişinin adını bile bilmediği Trabzon Hurması’nın lifli bir yapıya sahip olduğunu, kabızlığa iyi geldiğini söyledi. Kula, büyük bir Trabzon hurmasının yarısı tükettildiği zaman aşırı bir kalori alınmadığını, kabızlık ve bağırsak sisteminde rahatsızlıkla karşılaşma olasılığının düştüğünü anlattı.
 
Görüntüsü ile domatesi andıran ve pazar tezgahlarında sık görülen Trabzon Hurması’nın tam bir vitamin deposu olduğunu belirten Diyetisyen Esra Kula, şöyle dedi:
 
"Bu meyvenin anavatanı Uzakdoğu. Türkiye’de 'Trabzon Hurması' olarak biliniyor. Halk arasında bilinen ismi ise; 'Cennet Meyvesi.' Trabzon Hurması en önemli antioksidanlardan. Bağışıklık sistemini korumda kalkan görevi yapıyor. Bu nedenle kanserin bir numaralı düşmanı. Trabzon Hurması bağırsakları düzenliyor kabızlığı önlüyor."
 
Pazarda kilosu 2.5 TL'den satılan çok tatlı 'Trabzon Hurması'nın kış mevsiminde gözde olduğunu söyledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler