Trabzon her yerde farkını gösteriyor

İzmir Çeşme’de yapılan 10. Hemofili kongresine merkezi Trabzon’da bulunan Karadeniz Hemofili Derneği damgasını vurdu. Karadeniz Hemofili Derneği yönetim kurulu başkanı Prof Dr Mehmet Sönmez ile Başkan yardımcısı Prof Dr Erol Erduran’ın ekip başkanlığında

Trabzon her yerde farkını gösteriyor

İzmir Çeşme’de yapılan 10. Hemofili kongresine merkezi Trabzon’da bulunan Karadeniz Hemofili Derneği damgasını vurdu.

 
Karadeniz Hemofili Derneği yönetim kurulu başkanı Prof Dr Mehmet Sönmez ile Başkan yardımcısı Prof Dr Erol Erduran’ın ekip başkanlığında 10 kişilik bir grup ile kongreye katılan Karadeniz Hemofili Derneğinin açtığı start dikkatleri de çekti.
 
Bizi her yer Trabzon sloganı ile süslenen Karadeniz Hemofili Derneği’nin standında, Trabzon’un tanıtımını yapan broşür, kitapçık ve afişler ile fındık ve köme dağıtıldı.
Kongrede Dernek yönetim kurulu üyesi Hüseyin Şimşek’in de bir konuşma yaptığı hemofililerin buluşmasında hastalık ile ilgili son bilimsel gelişmeler de masaya yatırıldı.
Özellikle ağızdan alınacak haplar ile tedavinin sağlanması hususunda önemli gelişmelerin yaşandığı müjdesinin verildiği kongrede bir konuşma yapan Karadeniz Hemofili Derneği Başkanı Prof Dr Mehmet Sönmez bilimsel gelişmelerin neticesinde hemofili hastalarının yaşam kalitesinin de yükseldiğini ve uzadığını belirtti. Türkiye’deki 5 bine yakın hemofili hastalarının oluşturduğu derneklerin bir çatı altında toplandıkları iki konfederasyon bu yaz uluslararası hemofili kongrelerinden birini de Trabzon’da yapmayı planlıyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler