Trabzon hali değişecek!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Öztürk, sektörlerinin Gıda Toptancılar Sitesi için 20 yıldır beklediğini belirterek Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun proje için iki alternatif yer üzerinde çalışma yaptıkl

Trabzon hali değişecek!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Öztürk, sektörlerinin Gıda Toptancılar Sitesi için 20 yıldır beklediğini belirterek Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun proje için iki alternatif yer üzerinde çalışma yaptıklarını açıklamasının sektörü heyecanlandırdığını söyledi.

Trabzon’da gıda toptancılarının dağınık çalışmalarına bir son verilmesi gerektiğine işaret eden Öztürk, Gümrükçüoğlu’na çabaları için teşekkür ederken, projenin düşünceden karar ve uygulama aşamasına geçmesini sektör olarak beklediklerini belirtti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İsmail Öztürk, Trabzon Belediyesi ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası arasında kurulan ortak komisyonun “Trabzon Gıda Toptancıları Sitesi” konusunu takip ettiğini ve hayata geçirmeye çalıştığını hatırlattı. Öztürk, 1991 yılından beri süren çalışmalarda bugüne kadar sonuç alınamadığını ve aradan geçen 20 yılın gıda toptancılarının yanı sıra Trabzon için de kayıp olduğunu kaydetti. 

İki kurum arasında kurulan komisyona TTSO’yu temsilen görevlendirildiğini belirten İsmail Öztürk, TTSO’nun 35 meslek gurubunun 3’ünün gıda üzerinde çalıştığını ve TTSO’nun en yoğun işgücü ve işletmenin bulunduğu gurupların gıda sektöründe bulunduğunu ifade ederek “Gıda sektöründe Trabzon, Doğu Karadeniz illerinin bir dağıtım merkezi konumundadır. Yüksek bir işgücü potansiyeli bulunan sektörümüzde 1991 yılından beri Gıda Toptancıları Sitesi çalışmalarımız devam etmektedir. Belediye Başkanımız Dr. Fevzi Gümrükçüoğlu’nun 61 projesi arasında gıda toptancıları sitesi projesi de bulunmaktadır. Belediye ve TTSO arasında kurulan ortak komisyon da bu projenin hayata geçirilmesi için karşılıklı çalışmalar yürütmüştür“ dedi.

Geçtiğimiz günlerde belediyeye yaptıkları ziyarete vurgu yapan Öztürk, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun kendilerine “İlk planda iki yer üzerinde durulmaktadır. Bunlardan birincisi Akyazı dolgu alanının doğu kesimi düşünülmektedir. Ancak burayla ilgili kıyı kenar çizgisi aşılması gerekmektedir. İkinci alternatif olarak Deliklitaş mevkiindeki Hekimoğlu Döküm Sanayi Fabrikası’nın arka planındaki kamuya ait arazinin harfiyat malzemesinin Akyazı dolgu alanında kullanılarak 300-400 dönümlük bir yer kazanılarak burada bir lojistik merkez ve içerisinde Gıda Toptancıları Sitesi dahil bazı toptancıları ve gerekirse sebze halini de buraya taşımayı düşünüyoruz. Böylece hem Trabzon’a bir merkez kazandırılır hem de yıllardan beri süre gelen bu sıkıntıyı da aşmış oluruz” ifadelerini kullandığını belirtti. 

Öztürk, bu açıklamaların sevindirici olduğunu ancak projenin düşünceden karar ve uygulama aşamasına geçmesini sektör olarak beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler