Trabzon Haçkalı Baba'yı andı

Trabzon Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve İl Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri etkinlikle Haçkalı Baba'yı Anma Merasimi yapıldı.Bu yıl 16.’sı yapılan anma törenine Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fe

Trabzon Haçkalı Baba'yı andı

Trabzon Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve İl Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri etkinlikle Haçkalı Baba'yı Anma Merasimi yapıldı.

Bu yıl 16.’sı yapılan anma törenine Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Düzköy Kaymakamı Çağlayan Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Trabzon Belediyesi Mehter Takımı’nın verdiği konser büyük beğeni topladı. Anma töreninin açılışında bir konuşma yapan Düzköy Belediye Başkanı Salih Bakal, bu yıl 16.’sı düzenlenen Haçkalı Hoca’yı anma törenlerine verdiği katkılardan dolayı Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür ederek, tüm vatandaşların Ramazan’ı Şerifleri’ni tebrik etti.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise konuşmasında katılımlarından ötürü davetlilere teşekkür etti. Başkan Gümrükçüoğlu, "2004 yılından itibaren insanlarımızın moral ve manevi değerlerinin birlikte paylaşıldığı bu güzel anma merasimleri maalesef kesintiye uğramıştı. Allah ve sizler lütfettiniz aynı manevi yolun hizmetkarı olmayı bize tevdi ettiniz. Biz bundan şeref ve onur duyuyoruz. Manevi yolun yolcularına hizmet ve en küçük bir katkıda bulunabilmişsek ne mutlu bize. Biz bütün insanlığa böyle bakıyoruz. Yaratılanı hoş görüyoruz yaratandan ötürü. Bütün insanları barış ve kardeşlik içinde buluşturmak istiyoruz. Burada yapılan güzel, ahlaki ve manevi merasimleri yapanlar sizlersiniz. Bizlere güç veren sizlersiniz. Bugün burada yaptığımız anma merasimi bir başka güzelliği de beraberinde getirdi. Birlikteliğin, paylaşımın, kardeşliğin ayı olar Ramazan ayının arifesi günü tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları veriyoruz. Ramazan ayı ekmeğimizi paylaşmanın ayıdır. Bu vesile ile tüm Müslümanların Ramazan ayını tebrik ediyorum” diye konuştu.

Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu ise insanlar arasında dayanışma, birliktelik ve yardımlaşmayı artıran manevi merasimleri düzenleyen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Davetlilere pilav ve ayran ikramının da yapıldığı anma törenlerde Tasavvuf Musikisi’nin güçlü sesi Mustafa Demirci bir konser verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler