Trabzon Gümrükte değişim!

 Semih Baydemir’in Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda müşavir olmasıyla boşalan Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü makamına atanan Musa Aydemir görevine başladı. Öte yandan Musa Aydemir de, müşavir olan Baydemir gibi müdür vekili olarak görevin

Trabzon Gümrükte değişim!

 

Semih Baydemir’in Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda müşavir olmasıyla boşalan Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü makamına atanan Musa Aydemir görevine başladı. Öte yandan Musa Aydemir de, müşavir olan Baydemir gibi müdür vekili olarak görevine başladı.

 

İstanbul Atatürk Hava Limanı Kargo Gümrük Müdürlüğü görevinden Trabzon’a gelen müdür Aydemir, Trabzon’da Salı günü göreve başladığın belirterek, “Göreve başlayalı henüz bir hafta olmadı. Ankara’ya bir günlüğüne göreve gittik dolayısıyla burada çalıştığım gün sayısı 3bunun da bir gününü Sarp’a harcadık. Rize, Sarp ve Hopa’yı ziyaret ettim. Gördüğüm kadarıyla bölge insanı çok sıcak, yardımsever, biraz tez canlı” dedi.

 

İstanbul’da görev yaptığı yerin Türkiye’nin en büyük gümrüğü olduğunu kaydeden Aydemir,“Yani nerdeyse Türkiye’nin ekonomik olarak tüm işlemlerin yüzde 10’unu yapıyordu. Dolayısıyla bölgeye gelirken niteliği ve içeriği değişik Sarp Sınır Kapısı’nda biraz dikkat edilmesi gerektiği yönünde bana bilgi verildi. Genel olarak huzurlu, işlerin belli düzende yürüdüğü güzel bir yer burası. İyi olacağı düşünüyorum Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü adı altında. Eskiden sadece Trabzon olarak geçiyordu. Şu anda Hopa’nın da bağlanmasıyla daha geniş bir merkez olarak hizmet vermeye çalışacağız” diye konuştu.

 

Öte yandan Aydemir’in kısaca özgeçmişi şöyle:1971 Çankırı doğumlu. Ankara’da büyüyen Aydemir; ilk, orta, lise ve üniversite eğitimlerini de burada tamamladı. Daha sonra Çukurova Üniversitesi’nde Avrupa Birliği Ekonomisi dalında yüksek lisans yaptı. Evli olan Aydemir’in 2 oğlu var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel