Trabzon gazlanmaya devam ediyor

Trabzon Belediyesi ucuz ve çevre dostu enerji olan Doğalgaz kullanımını yaygınlaştırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Doğalgaz çalışmalarının büyük bir hızla sürdürüldüğü belirten Trabzon Belediyesi Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon

Trabzon gazlanmaya devam ediyor

Trabzon Belediyesi ucuz ve çevre dostu enerji olan Doğalgaz kullanımını yaygınlaştırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Doğalgaz çalışmalarının büyük bir hızla sürdürüldüğü belirten Trabzon Belediyesi Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da bugüne kadar 18 bin 915 metre çelik boru, 84 bin 274 metre polietilen ve 18 bin 032 metre servis hattı yapıldı. Yapılan çalışmalar sonucu bin 773 bina, 13 bin 47 daire ve 713 işyerine doğalgaz ulaştırdık. Kalkınma, Konaklar, 1 ve 2 Nolu Bostancı, Üniversite, Kanuni mahalleleri ile Pelitli Beldesine daha önce gaz ulaştırılmışken, yeni yapılan çalışmalar ile; Aydınlıkevler, Yeşiltepe, 2 ve 3 Nolu Erdoğdu Mahallelerinde hat geçen yerlerde gaz kullanılmaya başlandı” dedi.

Trabzon’da bugüne kadar yapılan doğalgaz altyapı çalışmalarına yaklaşık 14 milyon TL tutarında harcama yapıldığını belirten Gümrükçüoğlu, ”Kent genelinde 4 bin 45 dairede doğalgaz kullanılıyor. Trabzon’da 2012 yılında 24 km doğalgaz altyapı yatırımı yapılması planlanırken, gaz arzı sağlanan Aydınlıkevler, Yeşiltepe, 2 ve 3 Nolu Erdoğdu mahallelerinde doğalgaz şebekesinin arttırılması, ilave olarak Soğuksu Mahallesi’ne de altyapı yatırımı yapılması hedefliyoruz. Daha önce altyapı çalışmaları yapılan ve karayolları geçişi ile ilgili problem nedeniyle gaz verilemeyen Beşirli ve Karşıyaka mahallelerine de geçiş ile ilgili sorunun giderilmesi halinde söz konusu mahallelere 2012 yılı içerisinde gaz verilmesini planlıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler