Trabzon Füze kalkanını istemiyor

Mazlumder Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde Füze kalkanı konusunda basın açıklaması yaptılar. Konu hakkında konuşma yapan Mazlumder Trabzon Şube Başkanı Mehmet Çınar konuşmasında füze kalkanına karşı olduklar

Trabzon Füze kalkanını istemiyor

Mazlumder Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde Füze kalkanı konusunda basın açıklaması yaptılar.

Konu hakkında konuşma yapan Mazlumder Trabzon Şube Başkanı Mehmet Çınar konuşmasında füze kalkanına karşı olduklarını söyledi. Mehmet Çınar, Portekiz’in Başkenti Lizbon’da 19-20 Kasım 2010 tarihlerinde düzenlenen bir toplantıda NATO ülkelerince onaylanan’’Füze Kalkanı Projesi’’ aslında ABD’nin bir Ortadoğu projesi olduğunu belirterek, “Bir takım girişimler sonucu projede isimler geçmese de hedef İran ve Suriye olmak üzere İslam ülkeleridir. ABD Başkanı Barack Obama ilk defa, hem ABD hem de Avrupa’daki tüm NATO topraklarını ve nüfusunu kapsayacak güce sahip bir füze savunma yeteneğinin geliştirilmesi konusunda anlaşmaya varmış bulunuyoruz’’ diyerek yapılan toplantının sonucunu açıklamıştır. Zirvede kabul edilen NATO’nun yeni stratejik konsept taslağını, eski ABD Dış İşleri Bakanı Madeline Albright başkanlığındaki 12 kişilik akil adamlar hazırladı. Heyetin sunduğu raporda İran bir tehdit görülerek açık bir şekilde ismen zikrediliyordu. Bu heyetin içinde emekli Büyükelçi Ümit Pamir de yer aldı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ‘’Biz kediye kedi deriz, bu günün füze tehdidi İran’dır’’ diyerek gerçeği dile getirdi” şeklinde konuştu.

Mazlumder Trabzon Şube Başkanı Mehmet Çınar, “Irak, Afganistan, Pakistan, Sudan, Somali, Keşmir ve Filistin’de yaşanan savaşlarda ABD kendi tehdit algısına göre, NATO’yu kullanarak rol almakta ve kendi milli çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini söyleyerek, “Dünya’da bir taraftan silahsızlanma politikaları oluşturulurken, diğer taraftan bu gibi silahlanma çalışmalarının yapılması düşündürücüdür. ABD ve Batı Emperiyalist ülkeler ikiyüzlü olarak hareket etmektedirler. Zira bu projenin özelliği, mevcut balistik füzeleri radar sistemleri ile tespit edip daha geliştirilmiş füzelerle imha edebilmektir.

Son yıllarda sıfır problem anlayışıyla yürütülen ve konuda bazı başarılara da imza atan Türkiye’nin dış politikalarına ‘’Füze kalkanı projesi’’ oldukça ters düşmektedir. Türkiye’nin tüm dünyada ve özellikle İslam ülkeleri nezdinde artan politikası bu projeye verilecek katkı ile azalacaktır. NATO patentli bu teklifte Türkiye’nin önüne getirilme istenen gerçek anlamıyla koruculuk görevidir. Bu nedenle;

Mazlumlar Trabzon Şubesi olarak, ‘’Füze kalkanı projesi’’ çevresinde ülkemizde yapılması planlanan uygulamalara karşı olduğumuzu,’’ABD ‘ye karakol İsrail’e Kalkan komşumuza düşman olmamak için Füze kalkanı projesine hayır diyoruz’’ dedi.

Engeliler günü için konuşan Mazlumder Başkan yardımcısı Eyüp Şahin “Engellilerimize sahip çıkalım dedi ve konuşmasına söyle devam etti’’ Birleşmiş Milletler 1992 yılında aldığı kararla 3 Aralık gününü ‘’Uluslararası Engelliler Günü’’ olarak ilan etti.

Dünyada 500 milyonun üzeride, Türkiye’de ise 8,5 milyon engelli durumdadır. Bu Türkiye’deki nüfusun %12,29’u kadardır. Bu oran erkeklerde %11,10 kadınlarda ise %13,45 civarındadır. Engelli gruplarına göre dağılımına bakıldığında %12,29’luk oranın içinde, %1,25’ ortopedik %0,37’si işitme %0,48’i zihinsel ve %9,59 oranında diğer engelliler bulunmaktadır.

Engelli olmak kişinin elinde olan bir şey değildir. Her insan engelli veya engelli adayı ya da engelli yakını adayıdır. Engellinin en büyük sorunu işsizliktir. Yapılacak ilk iş onları verimli onları verimli olabilecekleri üretici duruma getirmektir.

Kamuda ve özel sektörde engelliler için ayrılan %3’lük istihdam kontenjanı doldurulmalı, çalışma kapsamları geliştirilmeli ve denetlenmelidir. Engellilerin karşılaştıkları eğitim, ulaşım, erişim ve dolaşım gibi sorunları mümkün olduğu kadar aza indirmeli, sosyal güvenceye kavuşturulmalı ve mesleki beceri arttırılmalıdır. Mazlumder Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu olarak, herkesi Engelli veya Özürlü insanlarımıza duyarlı olmaya davet eder, tüm engellilerin ‘’Dünya Engelliler Gününü’’ insanlarımıza duyarlı olmaya davet eder, tüm engellilerin ‘’Dünya Engelliler Gününü’’ kutlarız’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler