Trabzon futbolda zirve bir kent oldu

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon, ulusal ve uluslar arası önemli spor organizasyonlarının yapıldığı bir kent haline geldi.Uluslararası Okul Sporlar Federasyonu (ISF) Genel Sekreteri Jan Coolen, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala ve beraberin

Trabzon futbolda zirve bir kent oldu

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon, ulusal ve uluslar arası önemli spor organizasyonlarının yapıldığı bir kent haline geldi.

Uluslararası Okul Sporlar Federasyonu (ISF) Genel Sekreteri Jan Coolen, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala ve beraberindekilerle Başkan Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti.
 
Trabzon’da yapılacak olan 2014 ISF Liseler arası Hentbol Turnuvası kapsamında incelemelerde bulunmak üzere şehre gelen heyet, Başkan Gümrükçüoğlu’nu ziyaret ederek turnuvalar için destek istedi. ISF Genel Sekreteri Coolen ziyarette yaptı konuşmada, Trabzon'un 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptığını belirterek, ”Organizasyon için gerekli alt yapının Trabzon’da fazlası ile bulunduğunu biliyoruz. 2014 ISF liseler arası Hentbol Turnuvasını bu şehir rahatlıkla yapabilir. Bu ziyaretimizle birlikte bunu çok daha iyi gözlemleme fırsatı bulduk. Trabzon’da bu turnuvanın dışında farklı pek çok spor organizasyonun yapılacağını da biliyoruz. Bizlerin de destek vermesi ile Trabzon’u dünya spor başkenti yapabilirsek bundan mutluluk duyarız” diye konuştu. 
 
Trabzon’un bir spor kenti olduğunu belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu önemli organizasyon ile birlikte Trabzon dünyada sporun önemli kentlerinden biri olma yolunda bir adım daha atmış olacaktır. Trabzonspor’umuzun başarıları ile birlikte Trabzon futbolda zirve bir kent olmuştur.
 
Bunun yanında bizler sporun diğer dallarında da aynı başarılarla anılmak istiyoruz. 2011 yılında gerçekleştirmiş olduğumuz Avrupa Gençlik olimpiyatları ve bu yıl yapılacak olan U20 Dünya Futbol Turnuvası ile Trabzonspor’un kalbinin attığı bir kent haline geldi. Bütün bunlar Trabzon halkının spora olan bağımlılığının, tutkusunun bir göstergesidir. Spor kenti olan Trabzon’un ISF Liseler arası hentbol turnuvasını da başarı ile gerçekleştirecek yeterlilikte olduğunu belirtmek isterim” şeklinde konuştu.
 
Türkiye Okul Sporları Federasyon Başkanı Ayhan Pala ziyarette Trabzon için bir büyük organizasyonun daha müjdesini vererek “Dünyada 3 tane büyük organizasyon var. Bir tanesi Olimpiyatlar, bir tanesi Üniversiyat bir tanesi ise okul sporlarının olimpiyatı olan jimnassiyattır. Bu yüzden 2016 jimnassiyat oyunlarına  Türkiye Okul Sporları Federasyonu olarak talip olduk. 4 bin kişilik bu büyük organizasyonun Trabzon’da yapılmasını arzuluyoruz. Bu konuda Sayın Başkanımızın destekleri bizim için çok önemli” dedi.
 
 Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirten Gümrükçüoğlu” Belediye olarak ev sahipliğini, konaklamasını ve organizasyonunu yapmaya hazırız. Konu ile ilgili olarak Sayın Bakan’ımızla ilk fırsatta görüşerek Trabzon’un ev sahipliği için hazır olduğunu kendisine ileteceğim. Organizasyonun Trabzon’da yapılması için tüm imkanlarımızı kullanacağız” diye konuştu.
 
Ziyaretin sonunda Gümrükçüoğlu, Genel Sekreter Coolen’e kahve takımı etti. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel