Trabzon fetva alıyor!

Trabzon İl Müftülüğü merkez vaizlerinden Mehmet Ali Topal, Ramazan ayı münasebetiyle 'Alo 190 Fetva Hattı”nı arayanların sayısında artış yaşandığını belirtti.Trabzon İl Müftülüğü bünyesinde 2012 yılının Mart ayından itibaren hizmet vermeye başlayan 'Alo 1

Trabzon fetva alıyor!

Trabzon İl Müftülüğü merkez vaizlerinden Mehmet Ali Topal, Ramazan ayı münasebetiyle 'Alo 190 Fetva Hattı”nı arayanların sayısında artış yaşandığını belirtti.

Trabzon İl Müftülüğü bünyesinde 2012 yılının Mart ayından itibaren hizmet vermeye başlayan 'Alo 190 Fetva Hattı’nı Ramazan ayı münasebetiyle günde yaklaşık 120 kişi arıyor.

Trabzon İl Müftülüğü merkez vaizlerinden Mehmet Ali Topal, Ramazan’da gelen soruların genellikle oruç ve zekatlarla ilgili olduğunu belirterek, “Ramazan ayı olması münasebetiyle gelen soruların neredeyse yüzde 99‘u orucu bozan ve bozmayan şeylerle alakalı bazen de zekat ve fitreyle alakalı. Günde yaklaşık 120 kişi 'Alo 190 Fetva Hattı’nı arıyor. Yani ilk günden başlayan yoğunluk ilerleyen günlerde de sürüyor. 

Topal, geçmiş yıllara göre Al fetva hattı gün geçtikçe daha çok bilindiği için arayan sayısının arttığını belirterek, “Alo fetva hattının iki yıl geçmişi var. Her yıl arayan sayısının arttığını söyleyebiliriz. Geçen yıl Ramazan’da yaklaşık 3 bin kişi aramıştı. Bu yılda bu rakama ulaşacağımızı tahmin ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel