Trabzon Feshane’ye akacak!

İstanbul’daki Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, 23-26 Ekim tarihlerinde Feshane’de gerçekleştirilecek olan Trabzon Tanıtım Günleri öncesinde, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orh

Trabzon Feshane’ye akacak!

İstanbul’daki Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, 23-26 Ekim tarihlerinde Feshane’de gerçekleştirilecek olan Trabzon Tanıtım Günleri öncesinde, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret ederek konuyla ilgili bilgilendirdi ve etkinliklere davet etti.

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon için yapılan tüm organizasyonlara destek oldukları gibi Trabzon Dernekler Federasyonu’nun düzenleyeceği Trabzon Tanıtım Günlerine de destek olacaklarını kaydetti.

Ziyarette yaptığı açıklamada Trabzon’un fethinin 553. yıldönümü münasebetiyle Trabzon Tanıtım Günleri’ne imza atacaklarını ifade eden Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, “Trabzon’un iki önemli günü var: Biri Trabzon’un fethi, diğeri Trabzon’un kurtuluşu. Şimdi rahmetli Fatih Sultan Mehmet’in ‘İstanbul’un fethi Trabzon’un fethi ile tamamlanmıştır’ sözünden yola çıkarak Trabzon’da kutlanan bu fethi İstanbul’da da kutlayalım istedik. Biz Trabzon’da doğduk ama İstanbul’da doğan çocuklarımızda bunu yaşasın, bunun önemini anlasınlar ve Trabzon’un yöresel ürünlerini, kültürünü orada yaşasınlar istedik. Sayın Başkanımızda sağ olsun Belediye olarak katılıyor, orada stant açıyor…

dsc_9313.jpg

Trabzon’u tek bir payda altında orada topluyoruz. İstanbul’da fetih kutlamalarında ilçe belediyeleri ve kaymakamlıklar olacak, kurtuluş kutlamalarında da sivil toplum örgütleri olacak. Bunu bir gelenek haline getirdik. Buraya hem davet için hem Sayın Başkanımızı ziyaret etmek için geldik” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bu tür etkinliklerin Trabzon için önemine dikkat çekerken geçen yıl düzenledikleri organizasyonda sağladıkları başarıdan ötürü Trabzon Dernekler Federasyonu’nu kutladı.

Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Demir ve yönetim kurulu üyelerini kendi memleketlerinde görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Kendileri veciz biçimde ifade ettiler. Güzel bir faaliyete imza atmak, Trabzon’u tüm dünyaya tanıtmak için yola çıkmışlar. Biz de bu tarz tüm organizasyonlara destek verdiğimiz gibi Trabzon Dernekleri Federasyonumuza da tabii ki destek vereceğiz. Geçen yıl çok güzel bir organizasyon gerçekleştirdiler. Bunla birlikte çok güzel hedefler ortaya koydular. Diğer illerde ve hatta Avrupa’da ‘bize her yer Trabzon’ anlayışı ile sürdürecekleri çalışmaları da inşallah memnuniyetle takip edeceğiz. Etkinliklere Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak destek olacağımızı, tüm ilçe belediyelerimiz ile ortak hareket edeceğimizi ifade ediyorum” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel