Trabzon evinin kapısını iyi kitle!

 Haber61.NET - Haber Servisi - Trabzon’da son dönemlerde hırsızlık olaylarında artış olduğu gözlemleniyor. Edinilen bilgiye göre 155 telefonlarına her gün 10’a yakın hırsızlık konusu ile ilgili ihbar geliyor.Trabzon emniyeti gelen ihbarlara zamanında müda

Trabzon evinin kapısını iyi kitle!

 

Haber61.NET - Haber Servisi - Trabzon’da son dönemlerde hırsızlık olaylarında artış olduğu gözlemleniyor. Edinilen bilgiye göre 155 telefonlarına her gün 10’a yakın hırsızlık konusu ile ilgili ihbar geliyor.

Trabzon emniyeti gelen ihbarlara zamanında müdahale ederken hırsızları yakalamak için çalışmalarını hız kesmeden aralıksız devam ettiriyor. Trabzon’un geçiş güzergâhı üzerinde olması ise hırsızlık oranında artmasına neden oluyor.

Hırsızlık konusu ile ilgili emniyet güçleri vatandaşları uyarıyor, uzmanlar, “ yaşadıkları mahallede, sokakta veya apartmanda tanımadıkları şüpheli bir şahıs veya araç gördükleri zaman mutlaka bunu 155 polis imdat telefonuna bildirmelerini istiyoruz. Şüpheli durumlar 155 Polis İmdat telefonuna bildirildiğinde, ekiplerimiz kısa sürede müdahale edecektir. Vatandaş polis iş birliği her zaman güvenliği artırır ve yanacak olumsuzlukları ortadan kaldırır” uyarılarda bulunuyor.

Hırsızlara fırsat verilmemesi gerektiğini bildiren uzmanlar  “Kapılar mutlaka kilitli olmalı, apartman girişlerinde kamera sisteminin olması önemli, Hırsızlar evde ışık yanmıyorsa ona dikkat ediyorlar, tüm zilleri çalıp hangi daireden cevap gelmiyorsa bunu gözlüyorlar o evde kimsenin olmadığını biliyorlar evde olan insanımızda şöyle bir hataya düşüyor aşağıdan zil çaldığında kimin olduğuna bakmadan kapıları açtığı için sıkıntı yaşanıyor. Bu sebeple tanımadığımız insanlara apartman kapılarını açmayalım” bilgisini veriyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler