Trabzon Etkinlikleri hazırlıkları başladı

Yedi yıldır Ankara’da düzenlenmekte olan “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri” 2014 yılı hazırlıklarına başlandı.  Ankara’da bulunan Trabzon Vakfı ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik  20-23 Şubat 2014 tarihleri arasında 8.’inci kez gerçekleştirilecek.E

Trabzon Etkinlikleri hazırlıkları başladı

Yedi yıldır Ankara’da düzenlenmekte olan “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri” 2014 yılı hazırlıklarına başlandı.  Ankara’da bulunan Trabzon Vakfı ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik  20-23 Şubat 2014 tarihleri arasında 8.’inci kez gerçekleştirilecek.

Etkinliklere yönelik Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin başkanlığında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) gerçekleştirilen toplantıya TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, ilçe kaymakamları, stö temsilcileri ile davetliler katıldı.

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Şubat ayında Trabzon’da yapılacak Trabzon etkinliklerinin coşkulu ve güzel geçmesi için yapılabilecekleri konuşmak üzere toplantının gerçekleştirildiğini söyledi. Vali Yardımcısı Ertekin, “Klasiğin dışında farklı hangi yönlerimizi ortaya koyabiliriz, gücümüzü birleştirmek, farkındalığı oluşturmak için neler yapabiliriz ve daha bilinçli bir çalışma olması anlamında bir araya gelmeyi uygun gördük. Bu anlamda katılımcıların katkısı bizim için çok önemli. Şehrimizin bütün dinamikleriyle birlik-beraberlik içerisinde Trabzon’umuzu en iyi şekilde tanıtmak amacıyla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

img_2169.jpg

DİĞER İLLER TRABZON’DAN ÖRNEK ALDI

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, etkinliklerin başlangıcında yer alan Devlet eski Bakanı AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak’ın da ihmal edilmemesi gerektiğini dile getirdi. Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’un başlattığı etkinliğin diğer iller tarafından daha sonra yapılmaya başlandığını ifade ederek, “Biz de sabit kalırsak elbette bizi geçecekler. Bu yüzden sabit kalmadan kendimizi yenileyerek biz de devam etmeliyiz. Etkinliklerde stant açan herkese görev düşmektedir. Ancak Vakıf Başkanımız bu konuda bizleri bu konuda bizlere ne düştüğü konusunda da fikir alışverişinde bulunmalı. Ziyarete gelenlere, ‘farklı bir şey yok’ algısı oluşturulmadan sürekli yenilikler yapılarak etkinliklere hazırlanmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, 8 yıl önce yola çıktığımızda Trabzon’umuzu her yönüyle tanıtmak istemiştik ve bugün bir çok ile örnek olduk. Amacımız her yıl değil de en az 2-3 yılda bir yıl yapmaktı. Fakat bunu başaramadık. Bunu yapamadığımız zaman, ‘başkaları yapar, siz yapmazsanız bunun değeri düşer, kentinize saygısızlık yaparsınız. İnsanlar bu 50 il arasında sürekli Trabzon’u arıyor’ şeklinde üzerimizde sürekli bir baskı oluştu. Ve biz yeniden yola çıktık. Kentimizin tüm aktörleri ilk yıldaki gibi aynı şekilde destek vererek bu etkinliği bu yıl da yapmamıza vesile oldu. Umarım Ankara daha güzel bir mekana kavuşur ve daha güzel bir Trabzon sunumu yaparız. Trabzon 4 bin yıllık bir şehir, kültür, uygarlık merkezi diyoruz, bunu en iyi şekilde tanıtmak, insanların bu güzel kenti tanımalarını sağlamak amacındayız. Geçmiş 7 yılda istediklerimizin hepsini yapamadık, belki amacımızın yarısına gelemedik. Belki mekansal, belki maddi sorunlar nedeniyle” şeklinde konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Ankara’da kültür sanatın yanısıra folklorik değerleri de sevdiği için Trabzon etkinliklerine ilgi gösterdiklerini söyledi. Kansız, etkinliklerin düzenlendiği mekanın fiziki şartlarının yetersizliği yüzünden istenilen verimin alınamadığına işaret ederek, “İllerin her yıl artan taleple bu etkinlikleri yapma isteği bakanlığın bu mekanı yeniden yapması konusunda elini-kolunu bağlıyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasıyla toplantı devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel