Trabzon esnafına müjdeli haber

Trabzon Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Kara, esnaf ve sanatkarın uzun zamandır beklediği müjdeyi verdi. Kara, 31.12.2010 tarihinden önce kooperatife intikal etmiş borçlarla ilgili ortaklarının 15 Nisan'a kadar yazılı müracaatları halinde bo

Trabzon esnafına müjdeli haber

Trabzon Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Kara, esnaf ve sanatkarın uzun zamandır beklediği müjdeyi verdi. Kara, 31.12.2010 tarihinden önce kooperatife intikal etmiş borçlarla ilgili ortaklarının 15 Nisan'a kadar yazılı müracaatları halinde borçlarının yeniden yapılandırılacağını söyledi.

Başkan Kara, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Bilindiği üzere kamuoyunda Torba Yasa olarak anılan bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile Resmi Gazetede'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan düzenleme ile bir çok kesimin olduğu gibi esnaf ve sanatkarların da kamuya olan borçlarına yeniden yapılandırma imkanı getirildiği açıklandı.

Bir süredir kamuoyunun yakından izlediği bu düzenleme paralelinde esnaf ve sanatkarlarımızın da kooperatiflerimize olan kredi borçlarının yeniden yapılandırılması
yönünde yoğun beklentiler oluşmuş ve bu borçlara ödeme kolaylığı sağlanması yolunda talep gelmiş bulunmaktaydı. Bu konuyla alakalı Merkez Birliğimiz ile yapılan çalışmalar neticelenmiş, ilgili genelge hazırlanarak bütün kooperatiflere gönderilmiştir. Bu genelge doğrultusunda 31.12.2010 tarihinden önce Kooperatif takibine intikal etmiş borçlarla ilgili ortaklarımızın kooperatiflerimize yazılı müracaatları sonucu kendilerine bir dizi kolaylıklar sağlanacaktır.

Bununla ilgili olarak, ana para borç tutarları biri peşin olmak üzere üç taksit ödeyenlere gecikme faizi tahsil edilmeyecek, eğer borçlarını yıl sonuna kadarki vadede ödemek isteyenler olursa onlarla ilgili de yüzde 5 gecikme faizi uygulanacak, 24 aya kadar taksit talebinde bulunulursa bunlar için de yüzde 12 gecikme faizi uygulanacaktır." 

Başkan Kara, kooperatifçilik tarihinin en kapsamlı affından faydalanmak isteyen ortakların bir an önce kooperatiflere müracaat etmelerinin kendilerinin yararına olacağını söyledi. Kara, son müracaat tarihi olarak 15 Nisan 2011 tarihinin belirlendiğine işaret ederek, bu tarihten sonra yapılacak müracaatların dikkate alınmayacağını dile getirdi.

Kara, yoğun bir talep olacağının göz önünde bulundurulduğuna değinerek, "Kooperatiflerimize borcu olan ortaklarımızın mutlaka yazılı müracaatlarını erkenden yapmaları menfaatlerine olacaktır gerektiğine inanmaktayım. Bütün ortaklarımıza ve esnaf sanatkarlarımıza önemle duyurulur" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel