"Trabzon esnafı icralık olmuş"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap TTSO’da..Başkan Hacısalihoğlu: “Devlet ne kadar güçlü olursa geleceğimiz de o kadar güçlü olur, haliyle devleti zayıflatmamalıyız” Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğ

"Trabzon esnafı icralık olmuş"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap TTSO’da..Başkan Hacısalihoğlu: “Devlet ne kadar güçlü olursa geleceğimiz de o kadar güçlü olur, haliyle devleti zayıflatmamalıyız”

 
Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, İstanbul Milletvekili Melda Onur, CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya ve yöneticilerle birlikte TTSO’yu ziyaret ederek  Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile görüştüler.
 
TTSO Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Hacısalihoğlu, heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
TTSO’nun yapısı ve görevlerini anlatan Başkan Hacısalihoğlu, ardından şehrin ekonomik durumuyla ilgili heyete bilgi verdi.
 
Başkan Hacısalihoğlu son olarak kamuoyunda açılım süreci olarak bilinen konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Birkaç gün önce açıklanan büyüme rakamlarındaki düşmenin, güneydoğu sorunuyla yakından ilgili olduğunu belirten Hacısalihoğlu, “Birkaç gün önce açıklanan büyüme hızı rakamlarına baktığımız zaman, son iki yıldır rakamlar bize ekonominin nasıl gittiğini çok rahat göstermektedir. Güneydoğu siyasetini de bunun yanına koyduğumuz zaman güzel bir yorum yapılacak durum ortaya çıkıyor. İnanıyorum ki bunları sizler de yan yana koyup güzel bir yorum yapabilirsiniz. Bu son olayları yönlendiren sadece Türkiye odaklı değil, bölge odaklı, hatta daha geniş kapsamlı olduğunu düşünmekte yarar var. Ekonominin gidişatında da bunun etkisi olduğunu düşünmek gerekir” dedi.
 
“Herkes terörün bitmesini arzu ediyor ama sorunu çözerken ileriye bakmalı ve dikkatli hareket etmeliyiz”
 
“Belli ki pazarlıkla sonuca ulaşılmaya çalışılıyor ve her iki tarafın da kendine has yöntemleri var” diyen Hacısalihoğlu, “Ekonomi makro seviyede gayet iyi giderken son zamanlarda birden düşmesi bizde böyle bir şüpheyi uyandırıyor. Bu açıdan çok dikkatli hareket etmeliyiz. Çok fazla tavizkar olmadan bu sorunun çözümünü arzu ediyoruz. Çok dikkatli olmamız gereken bir dönemdeyiz” şeklinde konuştu.
 
Terör bitirmek istenilirken dikkatli hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen ve bu süreçte herkesin samimi hareket etmesi gerektiğini dile getiren Başkan Hacısalihoğlu, konuşmasını şöyle sürürdü:
 
“Vatandaşların da artık terörden bıktı. Ama bu sorunu ortadan kaldırırken de ileriye doğru bakıp gerçekleri vatandaşlara anlatılmalı, sadece fotoğrafın dar bir kısmını gösterilmek yerine tamamı gösterilmekle işin çözümünün de daha kolay olacağını düşünüyorum. Sadece önümüze bakarak değil arkada olabilecekleri de düşünerek ve her şeyin şimdiden tedbirini almakta yarar var. Ülkenin huzur içinde yönetilmesi için herkes terörün bitmesini istiyor. Önemli bir süreçten geçiyoruz haliyle her tarafın da samimi hareket etmesi gerekiyor.”
 
“Devlet ne kadar güçlü olursa geleceğimiz de o kadar güçlü olur, haliyle devleti zayıflatmamalıyız”
 
“Devlet ne kadar güçlü olursa o devletin geleceği de o kadar güçlü olur devleti zayıflatmamak gerekiyor” uyarısında bulunan Başkan Hacısalihoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı:
 
“Hiç kimse terörün devam etmesini istemiyor ama ülkenin gerçeklerini dikkate alarak şunu çok iyi bilmek gerekir; Devlet ne kadar güçlü olursa o devletin geleceği de o kadar güçlü olur. Devleti zayıflatmamak gerekiyor. Bugün her taraftan devletimize bir saldırı var bunu açık olarak biliyoruz. Bizim bunlara karşı gerekli tedbiri almamız gerekiyor. Birileri küçük hatalar yapabilir, dalgınlıklar gösterebilir önemli olan bizim bunları çatışma ortamına girmeden sakince konuşarak devletimize sahip çıkmamızdır.”
 
CHP Genel Başkan yardımcısı Nihat Matkap da parti olarak iş dünyasının görüşlerine her zaman büyük önem verdiklerini belirterek başladığı konuşmasında, “Ülkenin birlik ve beraberliği ve demokrasimizin güçlenmesi, ticaret ve sanayimizle iç içe konulardır. Böylesine önem taşıyan ticaret ve sanayi odaları da haliyle siyasetin dışında kalmamalı. Bizler sizlerin birikim ve deneyimlerinizden faydalanmak istiyoruz” dedi.
 
Matkap, “CHP olarak sizleri çok önemsiyoruz, üreten istihdam yaratan ve ihracat yapan iş dünyamıza her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.
 
İktidarın ekonomi ve dış politika yönetimini eleştiren Matkap, “Ben inanıyorum ki CHP iktidarda olsaydı turizm gelirlerimiz 23 milyar doların çok ötesine geçerdi. 40-50 milyar dolarları bulurdu. Çünkü ‘yurtta barış, dünyada barış’ bizim temel politikamız. İktidar sıfır sorunla başladı, ancak şimdi sıfır komşuya düştük. Bugün 150 milyar olan ihracatımız CHP kadrolarının iktidara gelmesiyle 200 milyar dolara gelirdi” dedi.
 
“Bizim ülkenin toplumsal düzenine yönelik bir çelişkimiz yok” yok diyen Matkap açılım süreciyle ilgili konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
 
“Toplumsal barışı en çok CHP arzu ediyor. Toplumsal barış için en büyük bedeli CHP ödemiştir.  CHP’nin bu konuda duruşu ile kimsenin en ufak bir sorgulama yapmaya hakkı yoktur. Toplumsal barışı destekliyoruz ama cumhuriyetin temel değerlerine dokundurtmayız. Ulus devlet niteliğimizden asla taviz vermeyiz.
 
Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım. Tamam, toplumsal barış önemli ama bizi bugünlere getiren demokrasi ve cumhuriyetin temel değerlerinden kopmayalım. Bizi bugünlere getiren ulus devlet niteliğimizden kopmayalım. Bütün bunları korumak zorundayız. Zaten CHP’nin duruşu da o yöndedir.”
 
CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu; “Esnafımız icralık olmuş, Trabzon’da 1 olan icra dairesi sayısı 3’e çıktı”
 
Ziyarete katılan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu da Karadeniz Bölgesi’nin kalkınmada hak ettiği payı alamadığını belirterek iş dünyasının sıkıntılı bir dönemde olduğunu söyledi.
 
152 bin esnafın icralık olduğuna işaret eden Canalioğlu, Trabzon’daki icra dairesi sayısının 1’den 3’e çıkmasının düşündürücü olduğunu ifade etti.
 
Trabzon’un teşvikte gerçek yerinde bulunmadığını da savunan Canalioğlu, “Bütün bu sorunları elbirliğiyle çözeceğiz” dedi.
 
Başkan Hacısalihoğlu da teşvikle ilgili olarak bunun bazı bürokratların işgüzarlığından kaynaklandığını belirterek, “Bazı bürokratlar işgüzarlık yapmamış olsaydı biz yerimizde kalacak 5. bölgede olacaktık. Başbakanın söylediği şekliyle bir teşvik çıkarsa o herkesi memnun edecektir. Ama bakanların yapmış olduğu çalışmayla çıkarsa herkesi memnun etmeyecektir. Bizim bu noktada inanacağımız Başbakan’ın söyledikleridir” dedi.
 
Başkan Hacısalihoğlu ziyaretin anısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ve milletvekillerine telkari işlemeler hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler