Trabzon "Eşitliğe varım" dedi

Plan hayata geçirildiği taktirde kadınların toplumsal, ekonomik ve siyasal hayata katılımına yönelik önemli ilerlemeler atılması planlamaktadır. Plan kapsamında kadınlara yönelik tarihi yerlerde ürünlerini pazarlayacakları stantlar açılması, iş geliştirme

Trabzon "Eşitliğe varım" dedi

Plan hayata geçirildiği taktirde kadınların toplumsal, ekonomik ve siyasal hayata katılımına yönelik önemli ilerlemeler atılması planlamaktadır. Plan kapsamında kadınlara yönelik tarihi yerlerde ürünlerini pazarlayacakları stantlar açılması, iş geliştirme merkezlerinin kurulması, ise alımlarda pozitif ayrımcılık uygulanması, şehir dışından gelen kadınların kullanımını amacıyla kadın misafirhaneleri kurulması, kreşler ve gündüz bakım evlerinin kurulması, sivil toplum örgütlerinin yerel siyasete katılmasına ve kadınların siyasete katılabilmesine yönelik önlemler gibi maddeler yer almaktadır.

Mecliste sunumu gerçekleştiren Eşitlik  Komisyon Başkanı ve Trabzon Belediye Meclis Üyesi Sezgin Yılmaz, Yerel Eşitlik Planı’nın, kadının toplumun her alanında güçlendirilmesi ve  yer almasının sağlanmasına hizmet edeceğini ifade ederek,” Toplumsal Cinsiyet Eşitliği demokrasi ve kalkınmanın ön koşuludur. Katılım olmadan demokrasi de olmaz, bu nedenle hem kadınların siyasete katılması hem de yerel siyasette söz sahibi olabilmesi, ekonomik açıdan güçlenmelerinin sağlanması bizim için çok önemli. 

Özellikle kadınların en büyük yükümlülüklerinden biri olan çocuk ve yaşlı bakımı konusunda oluşturulacak mekanizmaların yanında istihdam alanlarının da verilecek katkının uzun vadede ilimize büyük ilerleme sağlayacağına inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler