Trabzon Esiroğlu'nda su krizi

Haber61 – Özel Haber – Trabzon’un Maçka İlçesi Esiroğlu mevkiinde ilginç bir olay meydana geldi. Esiroğlu’unda yaşayan bazı vatandaşlar TSKİ’den gelen su faturası ile şok oldular. Fatura geçmiş döneme ait borçlar ile alakalı olunca birde yüksek tutar buna

Trabzon Esiroğlu'nda su krizi

Haber61 – Özel Haber – Trabzon’un Maçka İlçesi Esiroğlu mevkiinde ilginç bir olay meydana geldi. Esiroğlu’unda yaşayan bazı vatandaşlar TSKİ’den gelen su faturası ile şok oldular. Fatura geçmiş döneme ait borçlar ile alakalı olunca birde yüksek tutar buna eklenince soluğu yetkililerden yardım istemeye koştular. Köylülerin iddiasına göre; Büyükşehir yasası ile kapanan Esiroğlu Belediyesi kapanmadan önce abonelerinden para almadığını ileri sürdüler.

TSKİ KANUNA UYACAK

Konu Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’a aktarıldı. Başkan Koçhan konuyu TSKİ’ye bildirdi ve durum hakkında bilgi aldı. Haber61 açıklamada bulunan başkan Koçhan, “ Daha önce Esiroğlu Belde Belediyesi abone yapmış ve bunlardan para almamış. Sonra Büyükşehir Belediyesine bağlı TSKİ, bu abonelere geçmişe yönelik fatura gönderdi. Biz TSKİ ile görüştük oradaki yetkililer bizlere söyledi ki kanun neyse onu uygulayacağız. Abone olup ödemeyenlere geldi abone olmayanlar ile alakası yoktur.”dedi.

BİZ ABONELERDEN PARA ALIYORDUK

Dönemin Esiroğlu Belediye Başkanı Kenan Yusufoğlu, konunun iddia edildiği olmadığını savundu. Yusufoğlu, “ TSKİ’nin köylüye göndermiş olduğu faturalardan haberim yok. Benim dönemimde abone olanlarda 2 ayda bir para alıyorduk. Buda fazla bir tutar değil 1 Lira bile değildi. Ama su parası almadık diye bir dava yok ama ödemeyenler oluyordu bizlerde onları zorlamıyorduk. Durum bundan ibarettir.”şeklinde konuştu.

Haber : Şükrü Üçüncü

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler