Trabzon, engelliler için çalışıyor

 Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturan 8 milyon kişi engelli olarak kabul edilirken, devletin yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütlerinin de bunlara yönelik bilinçlendirme ve istihdam çalışmaları sürdürülüyor.Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafında

Trabzon, engelliler için çalışıyor

 

Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturan 8 milyon kişi engelli olarak kabul edilirken, devletin yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütlerinin de bunlara yönelik bilinçlendirme ve istihdam çalışmaları sürdürülüyor.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından da bu yılın Ocak ayından itibaren uygulamaya konulan   “Engeller Bilinç ile Aşılacak” projesi kapsamında geride bıraktığımız Engelliler Haftası’nda çalışmalara yoğunluk kazandırıldı.

Proje iki bölüm halinde gerçekleştiriliyor. Birinci bölümde borsaya üye işletme sahipleri mekanlarında ziyaret edilerek özürlülük konusunda bilinçlendiriliyorlar.  Çevredeki özürlü bireylerle olan diyaloglarını geliştirip,  özürlülük konusunda bilinç ve duyarlılıkları arttırılıyor. İşletmelerine görsel olarak engelliler ile ilgili duyuru ve uyarıların yer aldığı duvar panoları asılıyor, broşürler dağıtılıyor.

Projenin ikinci bölümünde ise işletme sahiplerinin ve çalışanlarının çevresindeki engellilere işitme cihazı, tekerlekli sandalye ve baston temin ediliyor.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ÖDES (Özürlüler Destek Programı) programı  kapsamında finanse edilen ve Eylül ayında tamamlanacak projeyle borsaya üye 230 işyerini sahibi ve çalışanlarına gereken bilgilerin aktırılmış olunacağını söyledi.

Proje ekibinin ziyaret ettiği borsa üyesi işletme sahibi ve çalışanlarından Şahap Cirav, Ali Yürük, Zekai Atila Karslı, Abdurrahman Birşen, Tahsin Bereketoğlu, Yılmaz Selim, Süleyman Turan, Seyit Yavuz, Kazım Çebi, Cengiz Sabır ve Ahmet Yahya Emirzeoğlu, borsanın yaptığı çalışmalardan en yararlısı olarak bunu gördüklerini belirterek, azımsanmayacak bir oranda olan engellilerimiz için toplumsal duyarlılığın azami safhada olması gerektiğini, projenin de bu amaca büyük katkısı olacağını söylediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel