Trabzon Emniyetinin yeni bina sıkıntısı

 Trabzon Emniyetinin 1.5 yıldır yeni hizmet binasına taşınamamasının nedeni ortya çıktı. Emniyet genel müdürlüğü tarafından POLNET ihalesi için il özel idaresine para aktarıldığı ancak ihalenin yüklenici firmaların düşük maliyet göstermesinden dolayı ipta

Trabzon Emniyetinin yeni bina sıkıntısı

 

Trabzon Emniyetinin 1.5 yıldır yeni hizmet binasına taşınamamasının nedeni ortya çıktı. Emniyet genel müdürlüğü tarafından POLNET ihalesi için il özel idaresine para aktarıldığı ancak ihalenin yüklenici firmaların düşük maliyet göstermesinden dolayı iptal olduğu öğrenildi.

Trabzon Emniyetinde POLNET ihalesi sorunu bir türlü çözülemiyor… Trabzon Emniyet Müdürlüğünün Trabzon’a daha iyi hizmet vermesi için yaptırdığı yeni hizmet binasına geçememesinin ardından şok ayrıntılar ortaya çıktı.

1.5 yıldır emniyet içi haberleşme sistemi olan POLNET ihalesinin İl Özel idaresi tarafından 3 kez düzenlenip iptal olduğu öğrenildi. Trabzon Emniyetinin yeni binasında birçok birim daha açılarak kente hizmet vermesi beklenirken POLNET ihalesi yüzünden bu birimleri açamadığı belirtildi.

YENİDEN İHALE EDİLECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Trabzon İl Özel idaresine, POLNET ihalesi için para aktarıldığı belirten Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kul ise, “Emniyet genel müdürlüğü tarafından bize para aktarıldı.

Bizlerde bu para ile POLNET ihalesini yapmak için duyuruda bulunduk. Firmalar belirtilen teklifi düşük gösterdiği için iptal etmek zorunda kaldık. Şimdi ise ihalenin yeniden maliyet çalışması yapılarak tekrar ihale edilecek. Bu konuda çalışmalarımıza hız kazandırdık en kısa zamanda da bu sorunu çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

POLNET NEDİR:

Emniyet birimlerinin e-devlet kapsamındaki otomasyon sistemi.

Online ihbar, Araç Sorgulama, Sürücü Ceza Puanı, Araç Kaza Sorgulama, Kazazede Sorgulama, Sürücü Belgesi işlemleri, Pasaport işlemleri, Kayıp Şahıslar, Aranan Şahıslar, Çalıntı Oto, Çalıntı Cep Telefonu, İhale İlanları, Basın Bildirileri gibi hizmetler veriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel