Trabzon Emniyetinden yeni proje

Trabzon'da ''Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı'' projesi kapsamında, risk altında olduğu düşünülen çocuklara yönelik kurslar düzenleniyor. Trabzon Valisi Recep Kızılcık, yaptığı açıklamada, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafınd

Trabzon Emniyetinden yeni proje

Trabzon'da ''Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı'' projesi kapsamında, risk altında olduğu düşünülen çocuklara yönelik kurslar düzenleniyor.

 Trabzon Valisi Recep Kızılcık, yaptığı açıklamada, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen projeyle risk altında olduğu düşünülen, olumsuz şartlarla karşı karşıya olan çocukların, suç ve zararlı alışkanlıklardan korunmasının amaçlandığını belirtti.

 Projeyle söz konusu gruba giren çocukların, bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarını da içerecek şekilde, mesleki eğitim verilerek istihdam edilmesi, böylece topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılmalarının hedeflendiğini vurgulayan Kızılcık, şunları söyledi:

''Projeye katılan çocuklara sosyal aktiviteler düzenleyerek boş zamanlarını etkili ve verimli şekilde geçirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Böylece, olumsuz şartlarda kazanılan davranışların yerine olumlu ortamlarda daha sağlıklı ve uyumlu davranışların pekiştirilmesi sağlanıyor. Dolayısıyla çocuklar suçtan uzak tutulmuş ve suç işleme meyilleri sona ermiş oluyor.''

Vali Kızılcık, proje kapsamında devam eden kursların tamamlanmasından sonra yeni kursların açılacağını ifade ederek, ''Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ile ailelerini olası tehlike ve risklere karşı uyarmak amacıyla 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında yeni projelerin yapılması planlanmaktadır. Mendil satan, tartıcılık yapan, para isteyen çocukların ilgili projelerle sokaktan spora ve kültürel etkinliklere yönlendirilmeleri planlanıyor'' dedi.     

 ÇOCUKLARA YÖNELİK PROJELER

 Proje kapsamında çocuklar, gümüş takı işlemeciliğinden, berberliğe kadar çeşitli kurslara katılıyor. Gümüş takı işlemeciliği ve berberlik kurslarına katılan 20 çocuktan 18'i başarılı olup sertifika aldı.

 Çocukların yaşlarına uygun sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek, sokaktan ve olumsuz alışkanlıklardan uzak kalmalarına yönelik, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün de desteğiyle yürütülen ''Sokaktan Spora'' projesi kapsamında 10-13 yaş arasındaki 6 çocuk, kolbastı, masa tenisi gibi kurslara katıldı.

Halen devam eden aşçı çıraklığı kursunda ise 8 erkek, 2 kız çocuğu eğitiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler