Trabzon Diş hastanesinde isyan sürüyor

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da yapılmasına 3 yıl önce başlanan diş hastanesinde paralarını alamayan işçiler bir süredir grev yapıyordu. Haber Merkezimiz bir süre önce grev yapan işçiler ile röportaj yaparak sıkıntıları gündeme taşıtı. Yetkililer Hab

Trabzon Diş hastanesinde isyan sürüyor

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da yapılmasına 3 yıl önce başlanan diş hastanesinde paralarını alamayan işçiler bir süredir grev yapıyordu. Haber Merkezimiz bir süre önce grev yapan işçiler ile röportaj yaparak sıkıntıları gündeme taşıtı. Yetkililer Haber Merkezimizi arayarak işçilerin sıkıntısı çözülecek diyerek açıklamalarda bulundu. Bugün inşaat alanında tekrar açıklama yapan İşçiler hiç kimsenin kendileriyle görüşmediğini belirterek isyan etti. İşçiler adına konuşan Zeki Bayram, “ Bugün 7’nci günümüzdeyiz. 13 arkadaşla birlikte açlık grevine başladık ve bu grev süresiz olacak. Hafta içinde basında belediye başkanı TOKİ ile görüşerek buradaki sıkıntıyı çözüldüğü söylendi. Bu haber böyle her yerde yer aldı. Bugün AK Parti Ortahisar İlçe başkanı bizim 12’de buluşacaktı. Ortahisar Belediye başkanıda gelecekti ve gelmediler. Burada biz gene yalnız kaldık. Bize burada destek veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz.”dedi.

Haftanın ilk günü Pazartesi’den itibaren süresiz ölüm orucuna gideceklerinin altını çizen Bayram, “ Pazartesi ölüm orucuna gideceğiz ve bu duruma destek veren arkadaşlarımız var. Ankara’dan bize destek vermek için gelecek arkadaşlarımız var. Burada bizim sorunumuz çözülmeden burada bu eylemi devam ettireceğiz. Bizim kimseye zarar vermek ve birilerini kırmak istemiyoruz. Birilerinin malzemesi de olmak istemiyoruz. 3 yıldır bir emek verdik ve biz bunun karşılığını almak istiyoruz. Taşeronluk bir kader bu ülkede TOKİ ihale ediyor bir işi müteahhit alıyor taşerona veriyor. Sonra müteahhit batıyor gidiyor. Orada kalan işçi oluyor. Burada bizimle çalışan dışarıda gurbetten gelen işçiler vardı. Bunları burada barındıramadık. Bende burada taşeron firmayım. Burada bazı şirketler haklarını aramaya parasızlıktan buraya gelemediler.”ifadelerine yer verdi.

Bayram, “ 6 gündür bize kimse yardıma gelmedi ne valilikten nede başka yerden TOKİ’den daire başkanı aradı bizi bana oradaki yetkililer bak seni kışkırtıyorlar diyorlar. Eylemlerinizden vaz geçin bizlerde gelelim sizin sıkıntılarınızı çözelim. Biz senin işini çözeceğiz diyorlar. Belediye başkanı biz sorunu çözdük diyor kimle çözdü. Bize verilen çekler yazıldı. Herkes burada borç ile yaşıyor. Burada bir tas çorba yiyoruz. Dün CHP’li il başkanı biz destek amaçlı geldi. Bizi dilenci yerine koydu 100 Lira verdi bize sigara parası. Bizi rencide ettiler. Biz burada işçi olarak çalıştık hakkımızı istiyoruz. Sadaka değil.”dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler