Trabzon devlete karşı suç işlemiyor

Haber61.Net – Özel Haberi – Türkiye Genelinde devlete karşı işlenen mali suçlarda artış olduğu gözlemlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) verilerine göre; Kamu İhalelerine fesat karıştırma gibi olaylarda dahil olmak üzere 81 ilde Trabzon 50’nci sırada yer

Trabzon devlete karşı suç işlemiyor

Haber61.Net – Özel Haberi – Türkiye Genelinde devlete karşı işlenen mali suçlarda artış olduğu gözlemlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) verilerine göre; Kamu İhalelerine fesat karıştırma gibi olaylarda dahil olmak üzere 81 ilde Trabzon 50’nci sırada yer aldı. EGM’nin verilerinde en ilginç detay ise devlete karşı işlenen mali suçlarda Tunceli oldu. 81 ilin sonuncu sırasında yer alan Tunceli’de polis ekipleri iki olaya müdahale etti.

81 ilin verilere göre; en fazla mali suçun işlendiği 10 il ise şöyle; Hatay, Bursa, Ankara, Tekirdağ, Van, İzmir, Kocaeli, Eskişehir, İstanbul ve Gaziantep olarak gözüküyor. Türkiye’de en fazla mali suçların işlendiği sektörler ise; Sağlık ve Sosyal Güvenlik, Yerel Yönetimler, Adli Hizmetler, Eğitim Sektörü, Tarım Sektörü ve değerli eşyalarda sahtecilik gibi olaylar ile öne çıkıyor.

Doğu Karadeniz Bölgesinde; Mali Suçlarda en fazla önde çıkan il ise; 73 olay ile Ordu önde olurken Trabzon 54 olay ile ikinci sırada. 51 olay ile Rize Üçüncü, 22 olay ile Gümüşhane ve Artvin ise dördüncü sırada yeraltı. Giresun 46 olay ile bu illeri takip ederken Bayburt 9 olay ile bölgenin son sırasında yeraltı.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel