Trabzon daha da güzelleşiyor...

Trabzon Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri baharın gelmesiyle kent içerisindeki park ve bahçeler ile orta refüjleri çiçeklendirme ve yeşillendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Çiçeklendirme çalışmalarında en çok dikkat çeken çiçeklerin b

Trabzon daha da güzelleşiyor...

Trabzon Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri baharın gelmesiyle kent içerisindeki park ve bahçeler ile orta refüjleri çiçeklendirme ve yeşillendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çiçeklendirme çalışmalarında en çok dikkat çeken çiçeklerin başında açan laleler geliyor. Değişik renkte 30 bin adet lale soğanının kentin muhtelif yerlerine diken belediye, park, bahçe ve orta refüjlerde renk cümbüşünün ortaya çıkmasını sağladı.

Kent geneline bu yıl 30 bin adet adet lale dikildiğini belirten Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, amaçlarının gelecek yıllarda bu sayıyı daha da yukarı çıkarmak olduğunu belirtti.

En büyük sıkıntılarının açmaya başlayan lalelerin bazı vatandaşlar tarafından sökülerek alındığına dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Laleler kısa ömürlü çiçeklerdir. Günümüzde lale dahil mevsimsel çiçeklerin hibrit tohum oldukları için çoğunun sadece bir kez ya da bir mevsim açıyorlar. Seneye tekrar yenilerinin dikilmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızdan çiçeklere, dikilen ağaçlara ve kent mobilyalarına daha çok sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler