Trabzon'da sürgün tartışması

Başkan Haydar Karsan, Albayrak'ın AK Parti Belediye Başkan adayı O. Fevzi Gümrükçüoğlu ile tartışması nedeniyle görev yerinin değiştirildiğini iddia ederek, olayı demokratik yarışı içine sindiremeyenlerin eylemi olarak yorumladı.

Trabzon'da sürgün tartışması

AK Parti Belediye Başkan adayı O. Fevzi Gümrükçüoğlu ise, ismini hatırlamadığı bayan mühendisle son derece medeni bir biçimde konuştuklarını, asla kırıcı olmadıklarını belirterek, “Birbirimize başarılar dileyerek ayrıldık” dedi. İl Genel Meclisi Genel Sekreteri İbrahim Kul ise, “Bunlar nasıl yorum. Aynı müdürlük ve aynı kampüs içinde imardan alınmış, destek hizmetlerine verilmiş. Orada ihtiyacımız vardı. Bu iş nereden nereye çekilmiş” şeklinde tepki gösterdi.

Trabzon İl Özel İdaresinde Makine Mühendisi olarak çalışan Figen Albayrak'ın, CHP'li belediye başkanı Volkan Canalioğlu'ndan memnun olduğunu söylediği için istemediği bir birimde görevlendirildiği iddia edildi. Kurumun İmar Müdürlüğü servisinde 4 yıldan beri görev yapan Figen Albayrak'ın yerinin değişmesine neden olduğu iddia edilen olay şöyle gelişti.

29 Mart tarihinde yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimleri için ziyaretlerini sürdüren AK Parti Belediye başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükcü ile AK Parti kurmayları özel idare müdürlüğünde çalışanları ziyaret edip oy istediler. Bu amaçla kurumda mühendis olarak görev yapan Figen Albayrak ve arkadaşlarının odasına gelen Gümrükcüoğlu'nun, "Belediye başkanının icraatlarını nasıl buluyorsunuz" diye sorduğu iddia edildi. Albayrak'ın da "Evet beğeniyorum ve destekliyorum" dediği ve bu nedenle Mühendis ile arasında kısa bir tartışma yaşandığı iddia edildi. Yaşanan tartışma sonrası AK Parti heyeti sinirli bir şekilde odayı terk ettiği iddia edildi..

YAPILAN ETİK DEĞİL

Yaşanan olayın üzerinden bir hafta geçmesinin ardından Figen Albayrak, dün kendisine tebliğ edilen yazıyla şok oldu. Gelen yazıda makine mühendisi Albayrak'ın 4 yıl çalıştığı İmar müdürlüğünden alınıp, Destek hizmetleri müdürlüğüne verildiği bildirildi, Yapılan uygulamanın etik olmadığını belirten Figen Albayrak, kendisinin isteği dışında yapılan bu atamanın adaletsiz olmasına rağmen hukuksal olarak bir yola başvurmayacağını ve hakkını aramayacağını ve işini yapmaya devam edeceğini söyledi..

SENDİKA AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Haydar Karsan, "Demokratik yaşamı sindiremeyen çevrelerin, baskıcı bir kez daha üzülerek görüyoruz. Bu keyfi işlemden habersiz olduğunu düşündüğümüz Trabzon Valisi Sayın Nuri Okutan'dan, üyemizin maruz kaldığı bu baskıcı, ilkel uygulamayı gündemine almasını ve düzeltmesini bekliyoruz. Trabzon Belediye Başkanlığı gibi önemli bir makama talip olan, ancak kendisinden farklı düşünen üyemizin görev yerinin değiştirilmesinde sorumluluk sahibi olduğuna inandığımız AKP Trabzon Belediye Başkan Adayı sayın Gümrükçüoğlu'nu da Trabzon halkının vicdanına havale ediyoruz" dedi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU NE DEDİ?

AK Parti Belediye Başkan Adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olayı yeni duyduğunu ve üzüldüğünü söyledi. Gümrükçüoğlu, aynı gün bahse konu kurumu ziyaret ettiğini ve çalışanlarla görüşerek karşılıklı iyiniyet ifadeleriyle ayrıldığını söyledi. “Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'ndan memnunmusunuz?” biçiminde bir soruyu kesinlikle sormadığını belirten Gümrükçüoğlu, “Sadece 'Trabzon'a iyi ve farklı kazanımlar getirmek için aday oldum. Gelişmiş ve büyük Trabzon düşünüyorum' dedim. Bunun üzerine ismini hatırlamadığım bir bayan arkadaş 'Biz başkanımızdan memnunuz' dedi. Ben de makul karşıladım. Yalnız değildi. 8-10 kişi aynı odadaydı. Hepsiyle konuştuk. Bir tartışma olmadı. O bayan arkadaş sadece fikrini söyledi. Elbette söyleyecek. Bunu kim yasaklayabilir. Sonunda o ve diğer arkadaşları başarılar diledi. Ben de onlara başarı diledim” dedi.

KUL: BÖYLE ÇARPITMA OLMAZ

İl Özel İdaresi İl Genel Sekreteri İbrahim Kul ise ortada sürgünün olmadığını aynı müdürlük içinde İmar Müdürlüğü'nden alınıp destek hizmetlerine verildiğini bunun nedeninin de Destek Hizmetleri'ndeki bir makine mühendisinin görevinden ayrılması olduğunu belirtti. Kul, “İki büro arasında 50 metre var. Maaş aynı maaş, ünvan aynı ünvan. Bu nasıl sürgündür. Kim ne yapmak istiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel