Trabzon'da şehitler anıtı açıldı

Açılış töreninde konuşan Vali Nuri Okutan, kültür ve sanat şehri Trabzon'un milli ve manevi değerlerine de sahip bir kent olduğunu belirtti. Vali Okutan, ''Herkes sahiptir ama bu şehir daha çok sahiptir. Hemen yaylalarımıza çıktığımızda birçok şehit mezar

Trabzon'da şehitler anıtı açıldı

Açılış töreninde konuşan Vali Nuri Okutan, kültür ve sanat şehri Trabzon'un milli ve manevi değerlerine de sahip bir kent olduğunu belirtti.

Vali Okutan, ''Herkes sahiptir ama bu şehir daha çok sahiptir. Hemen yaylalarımıza çıktığımızda birçok şehit mezarıyla karşılaşırız. Derelerin içinde, ormanların arkasında vatanı, milleti için boğuşmuş adsız şehitlerimiz de vardır'' dedi.

Trabzon'un milli mücadelenin her aşamasında çok güçlü bir kent olduğunu ifade eden Okutan, ''Bu anıtın yapılması da çok doğrudur ve şehrimize çok yakışmıştır'' diye konuştu.

''Şehitlerin cennette en üst mertebede olduğunu'' belirten Okutan, şunları söyledi:

''Aslında bizim kültürümüz dünyanın cennetin gölgesi olduğunu söyler. Dünyayı da ihmal etmemeliyiz. Candan vazgeçmek çok zor ama eğer şehit olarak öbür dünyaya geçeceksek orada cennet var. Cennette olanlar dünyaya gelmek istemezlermiş, istisnası ise şehitlermiş. Şehit olma aşaması o kadar anlatılamaz bir güzellik ve haz veren bir şeymiş ki şehitler dünyaya gelip tekrar şehit olmak isterlermiş. Bizim kültürümüz, bildiklerimiz, inanışımız, böyle bir kavrayışın da eseridir. Onlar huzur içindeler, her insana nasip olmayacak durumdalar.''

Trabzon Belediye Başkanı Canalioğlu ise Trabzon'un sürekli yenilendiğini ve geliştiğini belirterek, ''Halkın ihtiyaçlarını giderme noktasında sahil şeridini şekillendiriyoruz. Bu alana, vatanın birlik ve beraberliği için şehit olan insanlarımızın anısını yaşatmak için bu anıtı tasarladık. Onlar Allah katında en yüce makamda yerlerini almışlardır. Onlar için ne yapsak azdır'' dedi.

Belediye Başkanı Canalioğlu, anıtı Trabzonlu heykeltıraş Orhan İlyas'ın yaptığını, 13 metre yüksekliğindeki anıtın kentin en yüksek anıtı olduğunu kaydetti.

Törende, geçen yılın eylül ayında Şırnak'ta yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Trabzonlu istihkam uzman çavuş Mustafa Aliyazıcıoğlu'nun kızı Ceren şiir okudu.

Daha sonra, Çanakkale, Sarıkamış ve Sakarya'dan getirilen toprağın döküldüğü anıt ve parkın açılışı yapıldı.

Törene, 48. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Muhittin Yenikeçeci, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Sönmez, askeri yetkililer, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar da katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel