Trabzon Çöpü enerji olacak

Trabzon-Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma Ve İşletme Birliği (TRABRİKAB) encümen toplantısı, Vali Abdil Celil Öz başkanlığında yapıldı.  Valilikte gerçekleştirilen toplantıda, ağırlıklı olarak çöpün enerjiye dönüştürülmesi konusu ele

Trabzon Çöpü enerji olacak
Trabzon-Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma Ve İşletme Birliği (TRABRİKAB) encümen toplantısı, Vali Abdil Celil Öz başkanlığında yapıldı. 
 
Valilikte gerçekleştirilen toplantıda, ağırlıklı olarak çöpün enerjiye dönüştürülmesi konusu ele alındı. Toplantıya ile ilili bir değerlendirme yapan Vali Öz, "Gazlaştırma sistemi ile ilgili tesisin kurulması konusunda temel prensipte belli bir karara varıldı. Çöpten enerji elde edebileceğimiz tesisin kurulacağı yerle ilgili alternatifleri değerlendirdik. Önümüzdeki süreçte büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimizle ortak çalışarak gazlaştırma sistemi ile ilgili teknik şartnamemizi oluşturacağız." dedi.
 
Yeni katı atık bertaraf tesisi ile ilgili Fransa’ya yapılan seyahatin de değerlendirildiği toplantıda yap-işlet modeliyle hem bertaraf, hem de gazlaştırma ile elektrik üretimi elde etme sisteminin ihalesi yapılmış olacak. 
 
Toplantıya Vali Öz’ün yanı sıra yerel yöneticiler, encümen üyeleri ve TRABRİKAB’a üye belediye başkanları katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel