Trabzon çok önemli markaları var

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde faaliyet gösteren ve yurdun dört bir yanına ürünlerini pazarlayarak, süt ürünleri alanında ülkenin en önemli markalarından birisi haline gelen Kebir Süt Fabrikası'nı ziyaret etti. Ziyarete Büy

Trabzon çok önemli markaları var
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde faaliyet gösteren ve yurdun dört bir yanına ürünlerini pazarlayarak, süt ürünleri alanında ülkenin en önemli markalarından birisi haline gelen Kebir Süt Fabrikası'nı ziyaret etti.
 
Ziyarete Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Jandarma Komutanı Ali Özkan Çoban da katıldı.
 
Kebir Süt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Yılmaz Karadeniz'den fabrika hakkında bilgi alan Vali Öz, Kebir süt ürünlerinin bir marka olduğunu ifade ederek, “Devletimiz bu alanda önemli desteklemeler yapıyor. Fabrikalarımız arkasında sağlam durduğu zaman köylülerimiz de üretimini yapacak ve entegre tesislerin kurulmasına imkan sağlanacaktır. Hem Beşikdüzü OSB, hem de Vakfıkebir OSB tamamlandığı zaman birbirini desteklerler. Yüksekokul, üniversite ve fakülteyle ilgili yapılanmalar gelişiyor. Bu bölge için Turizm Otelcilik Meslek Lisesi de çok büyük önem ifade ediyor. Bu okul bölgede turizmin çekirdeğini oluşturabilir. Vakfıkebir, Beşikdüzü, Çarşıbaşı sahilinde ve arka kesimdeki yaylalarda turizm bakımından güzel bir potansiyel var. Bunlarla beraber tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyeli de değerlendirmek lazım.
 
Bu bölgenin süt ürünleri konusunda bir markası var. Tereyağı, peynir, ekmek gibi önemli markalara sahip çıkıp oluşan bu markaların ekmeğini yemeliyiz. Ancak kötü tarafı farklı şirketler tarafından bu markaların suiistimal edilmesidir. Bu marka ve isimlerle çok uygun olmayan ürünler piyasaya çıkarılıyor. Burada sizlere ve diğer üreticilerimize çok önemli görevler düşüyor. Kendi markamızı taviz vermeden gerekirse pahalıya üretip pahalıya satarak bu markayı korumalıyız. İnsanlar organik özel üretilmiş ürünleri tercih ediyor” dedi.
 
            Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kebir Süt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Yılmaz Karadeniz de "Çok değerli valimizin ve belediye başkanımızın ziyaretleri bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Kebir Süt olarak nihai tüketicimiz olan halkımızdan aldığımız gücü çalışanlarımızla paylaşıp kurumsal gelişim projesi kapsamında daima ilke edindiğimiz gıda güvenliğini üretimin her aşamasında uygulayarak hijyenik koşullarda kaliteli ve güvenilir üretim yapmaktır. Amacımız üretim kapasitemizi sürekli artırarak bölgedeki istihdam gelişimine katkıda bulunmaktır. Bu bölgeden günlük 120 ton civarında süt alıyoruz ama bu bile bize yetmiyor. Yeni bir tesis daha kurmayı planlıyoruz. Mevcut olan tesisimizi geliştirmek için yer bulmakta zorlanıyoruz. Bölgemizden aldığımız ürünlerle üretim yapıp dışarı satıyoruz. Bu bölgenin ekonomisine katkı sağlıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Vali daha sonra beraberindekilerle üretimin yapıldığı fabrikayı gezerek yapılan çalışmaları yerinde gördü. Vali son olarak İskenderoğlu Süt Ürünleri Fabrikasını da ziyaret ederek fabrika sahibi Enver İskenderoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler