Trabzon CHP'den dindar açıklaması

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in ‘CHP 2007 yılında dindar cumhurbaşkanı istemedi’ şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Kaya, “Talihsiz bir açıklamadır. Doğruluktan tamamen uzaktır. CHP hiçbir zaman dind

Trabzon CHP'den dindar açıklaması
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in ‘CHP 2007 yılında dindar cumhurbaşkanı istemedi’ şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Kaya, “Talihsiz bir açıklamadır. Doğruluktan tamamen uzaktır. CHP hiçbir zaman dindarlara karşı olmamıştır” dedi.Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “CHP hiçbir zaman dindarlara karşı olmamıştır. Ancak Din istismarcılarına karşı olmuştur ve kutsal din duygularını kullanarak çıkar ve menfaat sağlamaya çalışanlarla mücadeleyi her zaman görev saymıştır. Dini değerleri ve söylemleri kullanarak iktidar olanların iktidar gücünü kullanarak evlerinde biriktirdikleri Milyon Dolarları, Ayakkabı kutularını,
 
Bakan çocuklarının evlerinden çıkan para sayma makinalarını ve “Paraları sıfırlayın” talimatlarını tüm namuslu ve dürüst yurttaşlarımız gibi bizlerde unutmadık. İşte CHP’nin karşı çıkışı bu zihniyetedir. CHP bu ülkenin kurucu ve kurtarıcı partisi olarak, yüce dinimize en büyük hizmetleri yapan partidir. Bugün bu topraklar bizim vatanımızsa ve bu topraklar üzerinde huzur içinde,insanca ve özgürce dinimizi yaşayabiliyorsak bunda partimizin büyük emeği vardır. Kuran-ı Kerim’in Türkçemize çevrilmesi, İmam ve hatip yetiştirmek üzere imam hatip liselerinin açılması, ilahiyat fakültelerinin kurulması, peygamberimizin hadislerinin Türkçemize çevrilmesi ve ilk haç organizasyonunun yapılması CHP’nin dinimize yaptığı hizmetlerdendir.
 
Sayın Belediye başkanının bu tarihi gerçekleri bildiğini zannediyorum ve kendisine belediye başkanı olarak seçildiği göreve yaraşır açıklamalar yapmasını, ilçemizin biriken sorunlarına çözümler üretmesini ve bunları halkımızla paylaşmasını tavsiye ediyorum. Bilinmelidir ki, din istismarıyla siyaset yapanların sonu ergeç hüsran olacaktır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel