Trabzon CHP İl Başkanlığında bayramlaşma

 CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan:"Trabzon^'un Büyükşehir olmasına karşı değiliz,biz Trabzon'un Büyükşehir adı altında bütün şehir olarak millete pazarlanmasına karşıyız" Kurban Bayramı münasebetiyle CHP Trabzon İl Başkanlığı'nda bayramlaşma töreni düze

Trabzon CHP İl Başkanlığında bayramlaşma

 

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan:
"Trabzon^'un Büyükşehir olmasına karşı değiliz,biz Trabzon'un Büyükşehir adı altında bütün şehir olarak millete pazarlanmasına karşıyız"
 
Kurban Bayramı münasebetiyle CHP Trabzon İl Başkanlığı'nda bayramlaşma töreni düzenlendi. CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, İl Başkanı Yavuz Karan, CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya bayramlaşma töreninde hazır bulunurken Canalioğlu ve Karan partililere seslenerek AK Parti hükümetini eleştirdi.
 
İl Başkanı Yavuz Karan, Trabzon'un büyükşehir olma konusundaki görüşlerini dile getirirken endişeleri olduğunu söyledi. Trabzon'un büyükşehir olmasıyla ilgili yıllar önce imza kampanyası başlattıklarını ifade eden Karan, şöyle konuştu: "Biz, büyükşehir ile ilgili yıllar önce imza kampanyası yaptık, bu imza kampanyasının hâla arkasındayız. Biz Trabzon'un büyükşehir olmasına karşı değiliz. Biz, Trabzon'un büyükşehir adı altında, bütün şehir olarak millete pazarlanmasına karşıyız."
 
Bir referandum yapıp konuyu halka sorduklarını belirten Karan, şunları söyledi: 32 bin yurttaşımız kendi beldelerinin kapanmaması için hayır dedi. AK Partinin il başkanı, CHP haddini aştı diyor. Ona mı kaldı diyor referandum yapmak diyor. CHP haddini aşmaz, CHP insanlara haddini bildirir.
 
Yeri geldiği zaman bu haddi de size bildireceğiz. Cumhuriyet bayramlarını yasaklayanlara haddini bildireceğiz, özelleştirme adı altında devletin fabrikalarını kendi yandaşlarına peşkeş çekenlere yeri geldiği zaman haddini bildireceğiz. Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanı'na şunu söylüyorum? Trabzon'un 18 ilçesi, belediyesi var. 750 bin nufusa sahibiz. Bu 750 bin nufusun 400 bini 18 ilçemizde yaşıyor.
 
Siz Trabzon'un 350 bin nufus olan merkezini tek belediye yapıyorsunuz. Buradan sesleniyorum Trabzon'da 268 bin oy aldınız. AK Parti kimliğinizi bir tarafa bırakın, Trabzon'un üst kimliğinize dayanarak Trabzon'un haksızlığa uğramasına engel olun. Sizi verecek olduğunuz önergede CHP'liler olarak biz sonuna kadar destekleyeceğiz CHP'liler olarak, anamuhalefetin il başkanı olarak, eski siyasi yöneticileri ağabeylerimin huzurunda sizleri uyarmayı Trabzon adına bir görev kabul ediyorum" 
 
Karan, Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutlayacaklarına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: "İki bayramı birlikte yaşıyoruz. Kurban bayramlarının kutlanmasına vesile olan Cumhuriyet Bayramımızın 89. yıldönümünü coşkuyla kutlayacağız.
 
Kurban Bayramının, Trabzonlulara partililerimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bayramlar, birliğin, beraberliğin, bütünlüğün simgesidir. Biz CHP'liler olarak ana muhalefette siyaset yapan bir parti olarak bayramın anlamına yakışır şekilde, birlik, beraberlik içerisinde safları sıklaştırarak omuz omuza CHP Türkiye'nin kurtuluşu için iktidara getirmek için birlik ve beraberlik olma günü olarak yorumluyoruz ve bu günü bu şekilde kutlamanızı istiyorum.
 
89. yıldönümünü kutlayacağımız Cumhuriyetimizle ilgili maalesef Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da bir takım engeller önümüze çıkartılmaya çalışılıyor. Biz CHP'lilerin görevi bu engelleri aşmaktır. Bu yüzden 29 Ekim günü 13.30 birlik ve beraberliğimizin simgesi olan CHP kuruluşunun temeli olan Cumhuriyet Bayramını kutlamak için Atatürk'e olan sevgimizi sadakatımızı göstermek için herkesi 13.30 Atatürk Alanı'na bekliyorum" 
 
Daha sonra söz alan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu da hükümetin miadını doldurduğunu belirterek Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu eleştirdi.
 
Canalioğlu, 29 Ekim'in artık kutlansın mı, kutlanmasın mı ? konumuna geldiğini ifade ederek şunları söyledi: "Bugün artık Cumhuriyet Bayramı kutlansın mı, kutlanmasın mı tartışmasını yaşıyoruz. Bu hükümet artık miadini doldurmuştur. Sayın başbakan bunun bilincindedir. Sayın başbakan insanlara baskı yaparak milleti sindirmeye çalışıyor.Ülkede atanamayan öğretmenler, atanamayan veterinerler, ziraat mühendisleri var.
 
Yapılan zamlar, artık bu insanlar perişan bir halde. Esnafımız kepenk kapama noktasına gelmiştir, icralık olmuştur. Bunun ardından bütünşehir yasasıyla beraber Trabzon'umuzun sınırları birleştirilerek 34 çeşit vergi vermeye mahkum edilmiştir. Yalnızca belediyenin önünü bilen, Trabzon'un 4 bin 685 kilometrekare alanını bilmeyen bir belediye başkanı bu çok iyi olacak diye hükümetin doğrultusunda beyanatlar vermektedir." 
 
Konuşmaların ardından bayramlaşma törenine geçilirken eski milletvekili Şevket Arz da bayramlaşma töreninde hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel