'Trabzon büyümek zorunda'

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Orhan beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Vergi Dairesi Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nı ziyaret etti.Yönetim Kurulu üyeleri Nezih Onur, S

'Trabzon büyümek zorunda'

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Orhan beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Vergi Dairesi Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nı ziyaret etti.

Yönetim Kurulu üyeleri Nezih Onur, Sırrı Furkan Eren, Alper Bülbüloğlu, Genel Sekreter Recep Ergenç ile birlikte ilk ziyareti Emniyet Müdürü Feridun Boz’a gerçekleştiren Başkan Yalçın Orhan, Nisan ayında genel kurul gerçekleştirdiklerini hatırlatarak “Göreve geldikten sonra ilk olarak Trabzon’da eksikliğini gördüğümüz çok ortaklı bir şirketi bünyemizde kuralım istedik. Diğeri de seminer ve yurtdışı fuar organizasyonu olarak düşündük. Seminer konusunda ise, 8 aylık Ekim’de başlayıp Mayıs’ta bitecek sonunda eğitim sertifikası da vereceğimiz verimlilik merkezinden destek alacağımız bir eğitim programı verelim dedik. İçeriğinde iş hayatında gerilim stresten, çok ortaklı şirket ve kardeşler arasındaki sorunlara kadar ayda bir kere vereceğimiz verimlilik merkezinden alacağımız bir eğitim olacak bu. Bunu yaparken aynı günün öğleden sonrasında Türkiye gündeminde olan belirli isimleri buraya getirip gündem hakkında Türkiye’yi bize anlatsın, içinde bulunduğumuz konjöktürü anlatsın. İstanbul’dan bir rektörü çağırdık. İlk iki-üç ay için görüşmelerimiz oldu. Bunun haricinde kendi aramızda, yönetim içerisinde ’Trabzon’da ortaklı şirket yok, kardeş kardeşle ortaklık yapamıyor, bir şirket kuralım’ dedik. Henüz kurma aşamasına gelmedik ama somut bir iş üzerine kuralım diye düşündük” dedi.

Yönetim Kurulu’nun genç bir ekipten oluştuğunu ifade eden Orhan, düşüncelerinin Trabzon’a bir kolej kurmak olduğunu ve bu konuda bir-iki kolejle görüştüklerini ifade ederek, “İşadamları ortaokula gelen Trabzon’u terk edip gidiyor. Çıkış noktamız da o. Onların burada tutmak için eğitimde isim olan bir yer olsun, kendini ispatlama gereği duymasın. Şu anda önceliğimiz bu proje üzerine. Ancak farklı projeleri de geliştirme yönünde çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

Emniyet Müdürü Feridun Boz, önemli olanın Trabzon’u büyütmek olduğunu ifade etti. Boz, “Trabzon büyümek zorunda, Trabzon potansiyeli büyük bir şehir ancak bu potansiyeli taşıyacak olan motorlar zayıf, motorların güçlenmesi için de bir şeyler yapmak lazım. Güçlü motor olursa daha rahat hareket kabiliyeti, hızın artma ihtimali var” şeklinde konuştu.

Yalçın Orhan ve beraberindekiler, daha sonra Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul’u ve Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun’u ziyaret ederek görüştüler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler