Trabzon Büyükşehir olacak ama...

 TBMM almış olduğu karar ile 13 İl Büyükşehir olması yasa tasarısı ile Trabzon’da Büyükşehir unvanı alan 13 ilden biri idi. Meclisten geçen ve kabul edilen tasarının ardından Hükümet ve Muhalefetten gelen dönem içinde tepkileri Haber61 olarak derledik.Tra

Trabzon Büyükşehir olacak ama...

 

TBMM almış olduğu karar ile 13 İl Büyükşehir olması yasa tasarısı ile Trabzon’da Büyükşehir unvanı alan 13 ilden biri idi. Meclisten geçen ve kabul edilen tasarının ardından Hükümet ve Muhalefetten gelen dönem içinde tepkileri Haber61 olarak derledik.

Trabzon AK Parti İl Başkanlığında Büyükşehir olma heyecanı aldı başını gidiyor. AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar’ın Büyükşehir konusunda tutumlu davranışları son dönemlerde yaptığı açıklamalarda kendini gösteriyordu. Günnar, ''AK Parti, ülkemizde birçok alanda büyük reformlar gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam ediyor. Büyükşehir belediye kanunu da bu reformlardan biridir. Bu kanunla belediye hizmetlerinde çağ atlanacaktır. Bu kanunla köyler kalkınacak, köylüler zenginleşecektir. Ülkemiz ve Trabzon'umuz için, hayırlı olsun” dedi

Günnar, “Trabzon’un Büyükşehir statüsüne kavuşması adına çok büyük gayret gösterdik, çaba sarf ettik. Özellikle de yasanın gündeme gelmesiyle birlikte AK Parti’li milletvekillerimiz bu yasanın geçmesi ile ilgili yoğun bir çaba içerisine girdiler. Ve yasanın çıkmasıyla birlikte de Trabzon’umuz Büyükşehir statüsüne kavuştu. Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasında başta Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanımız Sn. Erdoğan Bayraktar’a milletvekillerimiz ve tüm emeği geçenlere buradan teşekkür ediyorum. Bu kararı Trabzon’un gelişmesi, daha sağlıklı ve planlı bir şekilde büyümesi, ekonomik olarak daha çok güçlenmesi adına bir dönüm noktasıdır. Kanunla birlikte tüm bölge, yatırımlardan payını almış olacak. Güçlü yerel yönetimlerle, şu ana kadar el atılamayan birçok sıkıntıya el atılmış olacak. Alt yapı meselelerinin, her alanda ekonominin ve istihdamın geliştirilmesi konularında eksiklikler hızla tamamlanmış olacak. Bu gelişmenin Trabzon’a büyük faydalar getireceği kanaatindeyim. Bu inançla Büyükşehir Kanun tasarısının memleketimiz ve Trabzon’umuz adına hayırlı olmasını diliyorum."söyledi.

CHP’nin Belediye tepkisi

AK Partinin Büyükşehir Belediye yasasının bir bölümüne karşı çıkan CHP Trabzon kapanacak beldelerde referanduma gitmişti. CHP İl Başkanı Yavuz Karan yasayla ilgili olarak bin 767 kişinin belde belediyesinin kapanmaması yönünde irade açıkladığını belirtmişti. Karan, ‘’Referanduma ilgi yüksekti. Özellikle Çayrıbağı’nda vatandaşlar, yaylalardan gelerek oy kullandılar. Halkın iradesini dilinden düşürmeyen iktidar, neden belde belediyelerinin kaldırılması ve köylerim mahalleye dönüştürülmesini vatandaşa sormuyor’’dedi.

Karan, “Bu yasa ile köy yönetimlerinin tüzel kişiliğini kaldırarak buralara daha iyi hizmet getirmek gerekçesi ile tüzel kişiliği bulunmayan mahallelere dönüştürülmektedir. Böylece bu köylerin ve orada yaşayan yerel halkın geleneksel yaşam biçimine ve ekonomisine el konulmaktadır. Böylelikle Büyükşehirlerde köy olmayacaktır. Burada sormak istiyorum. Ulu Önder Atatürk’ümüzün söylediği “Köylü Milletin Efendisidir” yerine, şimdi “Mahalleli Milletin Efendisidir” mi? diyeceğiz… Ayrıca kentleşme bir kültürdür.. Köyde yaşamak da ayrı bil kültürdür. Bunları siz iç içe karıştırdığınız zaman “köy-kent” kavramı ileriye doğru sosyal ve ekonomik olarak sorunlar doğuracaktır.”ifadelerine yer vermişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler