Trabzon Büyükşehir Genel Sekreteri ilkez konuştu...

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır görevine başladıktan sonra ilk  röportajını Haber61.Net haber merkezine verdi. Çakır'ın sözlerine başlamadan önce kullandığı şu kelime ise tüm röportajı bir çırpıda özetlemiş oldu. Çakır, "Trabzon

Trabzon Büyükşehir Genel Sekreteri ilkez konuştu...

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır görevine başladıktan sonra ilk  röportajını Haber61.Net haber merkezine verdi. Çakır'ın sözlerine başlamadan önce kullandığı şu kelime ise tüm röportajı bir çırpıda özetlemiş oldu. Çakır, "Trabzon göç vermeyecek. Kent dışında yaşayanlara sesleniyorum artık kendi memleketinizde büyükşehir oldu."dedi.

Haber61.Net - Trabzonlusunuz fakat pek Trabzon'da kalmadınız kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

ÇAKIR - Ben Trabzon'un Of ilçesinde doğdum. Orta okulumu Cumhuriyet'te okudum ve Lise eğitimimi de Trabzon Lisesinde tamamladım. KTÜ inşaatta da üniversiteyi tamamladım. 43 senelik hayatımın 23 senesini Trabzon'da sürdürdüm ve daha sonra buradan ayrıldım. 20 yıl İstanbul'da belediyecilik yaptım. Sayın başbakanımız 1993'de İstanbul belediyesini aldığında bende Pendik'te göreve başladım. Orada normal mühendis olarak göreve başladım. Bu belediyede İmar Müdürlüğü ve Fen işleri Müdürlüğü yaptım. 5 yıl teknik başkanlık yaptım. Pendik'te 13 yıl çalıştıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde İmar dairesi başkanı olarak göreve başladım. Bu görevde 2,5 yıl kaldım sonra aday adayı olarak istifa ettim. Aday olmadık sonra Proje daire başkanlığına geldim. Burada da 2,5 yıl kaldım. Trakya bölgesinin imar projeleri ile Tekirdağ bölgesinin şekillenmesinde bulundum. İstanbul'da büyük projelerin altına imza attık. Belediyeciliğin her türlü aşamasında bulundum. Son seçimde yeninden aday olmak istedim ama son zamanlarda gelişen olaylar sonrası eski belediye başkanları ile devam kararırı alınmasına neden oldu.

Haber61.Net - Trabzon'a Genel Sekreter olarak nasıl geldiniz?

ÇAKIR - Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanımız "gel memleketinde çalış" dedi. Başbakanımızın ataması ile birliktede Trabzon'a geldim. İçişleri bakanlığı Belediye başkanlarından 3 isim istedi başkanımızda sağ olsun bizim ismimizi de verdi. Memleketimize geldik. Burası nasipmiş hayırlısı.

Haber61.Net - Trabzon yeni Büyükşehir oldu. Vatandaşlar henüz neyin ne olduğunu bilmiyor. Genel Sekreter görevi nedir tam olarak açabilir misiniz? Bu makamı kimse bilmiyor...

ÇAKIR - Trabzon'da ilçe belediyeler var birde büyükşehir belediyesi vardır. Eski belediyede siyasi işlerden sorumlu başkan yardımcısı vardı bu artık yok. Genel Sekreter demek başkan siyasete hizmette daha çok zaman ayıracak. Onun bir çok işini Genel Sekreter yapacak. Belediye başkanının katılamadığı toplantılarda, encümen toplantılarına genel sekreter başkanlık eder. Büyükşehir belediyesi teşkilâtı; norm kadro esaslarına uygun olarak genel sekreterlik, daire başkanlıkları ve müdürlüklerden oluşur.

Haber61.Net - Büyükşehir ilçelere, köylere yani tüm şehre hizmet getirebilecek kapasitede mi Trabzon'da sizce? 

ÇAKIR - AK Parti kuruluşunda bir söz verdi tüm hastaneleri toplayacak tek çatı altına getireceğiz dedi ve bir süreç yaşandı. Bütün hastaneler birleştirildi. Büyükşehirlerde böyle bir şeydir. İstanbul'da da böyleydi. 3'de biri büyükşehirdi ve sonra birleşti tamamı oldu. Burada da tecrübemiz oldu. Şuan Trabzon'da başladık önce tüm eksikler görülecek sonra yavaş yavaş tamamlanacak ve sonrasında iyi hizmet alacak. Ulaşım tek başlı olacak, plan tek başlı olacak şehirde hizmetin verimi artmış olacak.

Haber61.Net - Trabzonlulara son olarak bir şey söylemek ister misiniz?

ÇAKIR - Trabzon'un emrindeyiz. Burası çok göç veren bir şehir. Ben Trabzon'a geldiğimde baktım durum ne burası diğer büyükşehirleri besliyor. Tüm Trabzonlular artık buraya gelsinler kendi memleketleri büyükşehir oldu. Trabzon'un daha iyi gelişebilmesi için hamleler yapacağız ve tüm Trabzon daha rahat yaşayacak ve göç vermeyecek.

Röportaj : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler