Trabzon bu kargolara dikkat

 Son dönemlerde Trabzon’da vatandaşlara gelen kargolar şüphe uyandırmaya başladı.Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NETİstanbul’un Beşyol semtinden özel bir kargo firması ile anlaşan dolandırıcılar önceden belirlemiş oldukları adreslere kargo göndererek dolan

Trabzon bu kargolara dikkat

 

Son dönemlerde Trabzon’da vatandaşlara gelen kargolar şüphe uyandırmaya başladı.

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET

İstanbul’un Beşyol semtinden özel bir kargo firması ile anlaşan dolandırıcılar önceden belirlemiş oldukları adreslere kargo göndererek dolandırıcılık yapıyor.

Vatandaşların hiç haberi olmadan illerinde bulunan kargo firmaları tarafından kapılarına getirilerek kapıda ödeme ile teslim edilen kargolarda Çay, Parfüm, Hediyelik eşyaları 29 ile 50 TL kapıda ödeme bedeli ile teslim ediyorlar.

Türkiye genelinde 100 bine yakın paketin önceden belirlenmiş adreslere gönderilerek dolandırıcılıkta yeni cağ başlatan uyanıklar bu paketlerin 5 bine yakınını Trabzon’a gönderdi.

Haber61.Net’in araştırmasına göre İstanbul’da Elvida isimli bir makine firmasının adı kullanılarak gönderilen bu kargo paketlerinde Elvida firmasının alakası olmadığını söyleyen firma yetkilileri “ firmamızın adını kullanarak Türkiye’nin çeşitli yerlerine bu paketleri gönderdiler. Paketleri alan vatandaşlar direk bizi arayarak tepki gösteriyor fakat biz durumu bir türlü izah edemiyoruz. Böyle binlerce telefon aldık.”şeklinde şikâyetlerinin dile getirdiler.

Muhabirimiz kargo firması yetkilileri ile görüştüğünde ise şok yaşadı. Kargo Firmasının İstanbul Beşyol şubesi ile irtibata geçen Haber61 muhabirleri paketleri gönderenler hakkında bilgi sahibi olmak isterken yetkililer tarafından tepki ile karşılanarak sorular yanıt bulamadı.

Sipariş olmadan tanımadığınız kişilerce kapınıza gelen bu kargo paketlerinin kapıda teslim alınan paralar kime nasıl teslim edildiği ise merak konusu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel