Trabzon bu alanda ilk 3'e girdi!

Trabzon’un 2014 yılının ilk 3 ayında işe yerleştirmede Türkiye genelinde 3. sırada bulunduğu belirtildi.  Trabzon İl İstihdam Kurulu Toplantısı Vali Abdil Celil Öz başkanlığında yapıldı. Valilik B Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda ilin genel

Trabzon bu alanda ilk 3'e girdi!
Trabzon’un 2014 yılının ilk 3 ayında işe yerleştirmede Türkiye genelinde 3. sırada bulunduğu belirtildi. 
 
Trabzon İl İstihdam Kurulu Toplantısı Vali Abdil Celil Öz başkanlığında yapıldı. Valilik B Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda ilin genel istihdam ve İş-Kur çalışmaları değerlendirildi. Son yıllarda İş-Kur’un anlayışında piyasaya yönelik piyasayla işbirliği şeklinde bir değişim ve dönüşümün olduğunu söyleyen Vali Öz, “Son yıllarda İş-Kur’un anlayışında piyasaya yönelik piyasayla işbirliği şeklinde bir değişim ve dönüşüm var. Yapılan projeler, kurslar ve milli eğitim müdürlüğümüzün mesleki ve teknik eğitimindeki çalışmaları piyasa ihtiyaçlarına göre şekillendiriyoruz.
 
Son dört aya baktığımız zaman iş başvuruları ve bunlarla ilgili iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri, kurslar ve işe yerleştirme konusunda iyi bir trend ortaya koyduğumuzu söyleyebiliriz. Özellikle kamu dışında özel sektörde işe yerleştirme konusunda iyi bir seviyede olduğumuzu görüyoruz. Geçen 3 aylık süre zarfında Trabzon ilimiz Türkiye genelinde işe yerleştirme konusunda üçüncü sırada yer alıyor. Bu çok iyi bir trend yakaladığımızı gösteriyor. Bunun sürdürülebilir olması için faaliyetlerimize devam etmeliyiz. İyi piyasa analizi yapmamız, iş ve meslek danışmanlarımızın iyi çalışması, istihdam ve kariyer günleri etkinliklerimizin daha katılımlı ve somut sonuca yönelik olması bu süreci daha da geliştirecektir. Daha dinamik ve aktif çalışabilirsek hedeflerimize daha kolay ulaşabiliriz” dedi.
 
Turizme sektörüne yönelik meslek edindirme kurslarının da açılması yönünde görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda; Özellikle servis elemanı ve yabancı dil (İngilizce-Arapça) branşında sürekli kurslar açılmasına, Of Kaymakamlığınca projelendirilen Bilgisayar Teknik Servis Eleman Yetiştiriciliği Kursu açılmasına karar verildi. Ayrıca İşkur İl Müdürlüğüne müracaat eden engelli bir müteşebbisin müracaatı da kabul görüp bakanlığa gönderilmesi kararlaştırıldı.
 
Vali Öz ayrıca bu ay içerisinde Turizm Koordinasyon Toplantısı yapacaklarını, özellikle turizm sektöründeki çalışmaları takip etmek ve oluşabilecek aksaklıklara anında müdahale etmek üzere Gözlem Denetim Mekanizması oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler