Trabzon Boztepe katledildi

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon’un Ortahisar İlçesinin oksijen deposu olarak bilinen  Boztepe artık betona tamamen teslim oldu. Yerel yönetimler oy uğruna katletmesine teslim ettikleri yeşil cennet Boztepe’nin son 53 yıldaki değişimini siz değerli okurl

Trabzon Boztepe katledildi

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon’un Ortahisar İlçesinin oksijen deposu olarak bilinen  Boztepe artık betona tamamen teslim oldu. Yerel yönetimler oy uğruna katletmesine teslim ettikleri yeşil cennet Boztepe’nin son 53 yıldaki değişimini siz değerli okurlara ayrı ayrı fotoğraflar ile gösteriyoruz.

1-258.jpg

Büyükşehir yasası çıkmadan önce Boztepe’nin bir kısmı Çukurçayır beldesi konumunda iken en büyük doğa katliamı gerçekleşti. Neredeyse yeşil alan kalmayacak şekilde imar planı çıkaran dönemin belde belediyesi ile Trabzon belediyesi Boztepe’nin her yerini karış karış imara açarak doğayı ve ağaçları katlettirdi.

boztepe-uzaydan-gorunum.jpg

Son olarak bir otele devredilen semt spor sahasının da etrafında başlatılan geniş çaplı otel inşası katliama devam edildiğini göstergesi. Osmanlı Camisinin yanında başlayan otel inşaatı hem mahalle sakinlerinin hem de amatör sporcuları ve teknik adamlarının tüm itirazlarına rağmen Büyükşehir ve Merkez ilçe belediyesi duymamazlıktan gelerek inşaya devam ettirdi.

1-257.jpg

Doğa bilimcilerine göre; Bu tür imar yapılanması devam ederse Boztepe son 5 yıl içinde yeşilden yüzde 90 kadar bir parçası uzaklaşacak. Semtte yeşil kalan bölüm bir bölümü askeriye ye ait Tugay ile uçuruma kalan kısımlar.

Haber : Şükrü Üçüncü  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel