Trabzon böyle kalkınacak

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Trabzon’da yapıldı.  2014-2023 Bölge Planı, Bosna Hersek ile protokol ve Trabzon Biyoteknoloji Merkezi toplantı gündeminde görüşüldü. TERÖR KINANDI Toplantıya başkanlık eden Rize Valisi Ersin

Trabzon böyle kalkınacak
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Trabzon’da yapıldı.  2014-2023 Bölge Planı, Bosna Hersek ile protokol ve Trabzon Biyoteknoloji Merkezi toplantı gündeminde görüşüldü.
 
TERÖR KINANDI
 
Toplantıya başkanlık eden Rize Valisi Ersin Yazıcı, konuşmasının başlangıcında yaşanan terör saldırılarını kınadı. Ülkemizin bütünlüğüne kimsenin zarar veremeyeceğini belirten Vali Yazıcı, İstanbul Adliyesi’nde şehit edilen savcı Kiraz’ın ailesine de başsağlığı diledi.
 
2014-2023 BÖLGE PLANI
 
Toplantıda 2014-2023 Bölge Planını görüşeceklerini ifade eden Vali Yazıcı, “Yerelden planlama anlayışı ve katılımcılığın sürdürülebilir kalkınma için temel yönetişim yaklaşımları olarak şekillendirdiği yeni nesil bölge planlama anlayışıyla hazırlanan 2014-2023 TR90 Bölge Planı, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin sosyal, çevresel, ekonomik, mekânsal ve kültürel öncelikler etrafında öngördüğü kalkınma modeli ve bu modele göre tasarlanan gelişme eksenleri, amaçlar ve stratejilerden oluşmaktadır. Plan, kapsamı itibariyle hem mevcut durumu yansıtan güncel bir referans hem de kamu, özel sektör ve sivil toplum kesimlerinin karar ve uygulamalarına yön verecek bir politika belgesidir” dedi.
 
BOSNA HERSEK İLE PROTOKOL İNCELENDİ
Toplantıda Bosna Hersek Una Sana Kantonu bölgesel kalkınma ajansı olan RAUSK tarafından talep edilen işbirliği kapsamında ilgili protokolün incelenmesi ve bu hususta bir sunum yapıldı.
 
TRABZON BİYOTEKNOLOJİ MERKEZİ GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantıda yine doğrudan faaliyet desteği projelerinden üçünün görüşüleceğini ifade eden Yazıcı, “Ayrıca belki de bugün gündemin en önemli maddesi olan güdümlü projeler kapsamında değerlendireceğimiz Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın Teknokent alanında yapmayı düşündüğü Trabzon Biyoinovasyon Merkezi kurulun gündeminde görüşülüp karara bağlanacak. ”şeklinde konuştu.
 
KİMLER KATILDI
Toplantıya Rize Valisi Ersin Yazıcı, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Artvin Valisi Kemal Cirit, Giresun Valisi Hasan Karahan, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz,  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin İl Genel Meclis Başkanı Hasan Dilberoğlu, Giresun İl Genel Meclis Başkanı Abdullah Mürşit Gürel, Gümüşhane İl Genel Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, Rize İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ve DOKA Birim Başkanları katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler