'Trabzon bir futbol mucizesi'

 Chp Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Chp, örgütlü toplumun gücüne inanan bir parti olmak sıfatıyla tüm sorunlara kulak vermeyi, sesini duyuramayanların sesi olmayı, derdini anlatamayanların dili olmayı görev olarak kabul etmiş bir gelenektir" dedi.

'Trabzon bir futbol mucizesi'

 

Chp Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Chp, örgütlü toplumun gücüne inanan bir parti olmak sıfatıyla tüm sorunlara kulak vermeyi, sesini duyuramayanların sesi olmayı, derdini anlatamayanların dili olmayı görev olarak kabul etmiş bir gelenektir" dedi.

 

Akkaya, Chp Trabzon İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Trabzon'un sadece Trabzonspor'un yarattığı futbol mucizesiyle değil, aynı zamanda Türk siyasi hayatındaki önemi dolayısıyla da her zaman en önde olmayı hak eden bir il olduğunu söyledi.

 

Trabzon'un bu önemi sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi Emek Büroları'nın ilk toplantısını Trabzon'da yapma kararı aldığını vurgulayan Akkaya, şöyle devam etti:

 

"Cumhuriyet Halk Partisi, son on yılda toplumu kuşatan korkulardan kurtulmanın yolunu örgütlenmek, örgütlü yapılarla bir arada olmak ve sorunlarına çözüm bekleyen her yapıyla ortak çalışmak olarak tespit etmiştir. Bir arada olanların, dayanışma duygularıyla hareket edenlerin ulaşamayacağı bir hedef yoktur. Chp, örgütlü toplumun gücüne inanan bir parti olmak sıfatıyla tüm sorunlara kulak vermeyi, sesini duyuramayanların sesi olmayı, derdini anlatamayanların dili olmayı görev olarak kabul etmiş bir gelenektir.

 

Kimsesizlerin kimsesi olmak yolunda çalışan Chp, bu temel ilkeyi hayata geçirmek için kendi bünyesinde yeni bir model tasarlamış ve Emek Büroları'nı oluşturmuştur. Emek Büroları modeli sayesinde ülkenin dört bir yanına, küçüğünden büyüğüne her örgütlü yapıya ve seslerini duyuramayan herkese ulaşılacak ve tüm toplum kesimlerinin sesi daha gür çıkacaktır."

 

Siyasi partilerin temel amaçlarının, ilkelerini yaygınlaştırmak ve iktidar olmak olduğunu vurgulayan Akkaya, şunları söyledi:

 

"İktidar olmayı ilkeleri doğrultusunda, ülkeye ve dünyaya bakışının uygulama alanını yaratmak için isteyen Cumhuriyet Halk Partisi, toplumun örgütlü yapılarıyla işbirliği içinde olmayı da ana hedef olarak belirlemiştir. Geri kalmış toplumların ortak özelliği olan örgütlenememek sorununun farkında olan Cumhuriyet Halk Partisi, bu olumsuzluğu aşmak için sorumluluk almakta ve kendi örgütünü, sayısı az da olsa diğer örgütlerle işbirliği yapan bir düzeye yükseltmek istemektedir. Bu noktada, başta sendikalar olmak üzere, emekli örgütleri, engelli dernekleri, tüketici dernekleri, meslek odaları ve STK'lar işbirliği yapılacak unsurlar olarak ön plana çıkmaktadır.

 

Cumhuriyet Halk Partisi anılan örgütlü yapıları Emek Büroları'yla ilişkilendirerek ülkenin tamamına ulaşmayı hedeflemektedir. Emek bürolarının amacı, işçiler, memurlar, işsizler, ev işlerinde çalışanlar, güvencesiz çalışanlar, emekliler, meslek kuruluşları ve STK'lar ile parti arasında organik bağ kurmak, anılan grupların beklentilerini partiye, partinin çalışmalarını hedef kitleye iletmek, birlikte çalışmak ve çalışma yaşamından kaynaklanan sorunların çözümünde politika oluşturmaktır. Emek Büroları'nın en önemli görevlerinden birisi de ekonomik, sosyal ve siyasal durumu değerlendiren toplantılar düzenlemek olacaktır."

 

Mümkün olan en kısa sürede hedefe ulaşmak ve emek kesiminin aktif bir aktörü olmak amacını taşıyan Emek Bbüroları'nın, yerel düzeyde ve genel merkez ölçeğinde organize edildiğini ifade eden Akkaya, şunları belirtti:

 

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin çalışma hayatının demokratikleştirilmesi ve örgütlülük üzerine yaptığı vurgular çerçevesinde oluşturulan yeni politikaların bir uzantısı olarak tasarlanan Emek Büroları bu çerçevede ele alınması gereken bir parti projesidir. Emek Bürolarını, salt işçi merkezli çalışan bir yapı olmaktan çıkaran ve partimize sürekli bilgi akışı sağlayacak olan, halkımızın sorunlarını ve varsa çözüm önerilerini doğrudan partiye aktarmamıza ve politika oluşturmamıza olanak verecek yapılarsa STK'lar, meslek kuruluşları, engelli ve tüketici dernekleri gibi örgütlülükler olacaktır."

 

Toplantıya Chp milletvekilleri Oktay Ekşi, Melda Onur ve Volkan Canalioğlu ile partililer katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel