'Trabzon beş yıldızlı şehir olacak'

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Trabzon Belediye Bakanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun sağlık bakanlığı müsteşarlığı döneminde çok başarılı olarak büyük hizmetlere imza attığını belirterek, “ Belediye Başkanı olunca da bir çok proje hazırl

'Trabzon beş yıldızlı şehir olacak'

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Trabzon Belediye Bakanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun sağlık bakanlığı müsteşarlığı döneminde çok başarılı olarak büyük hizmetlere imza attığını belirterek, “ Belediye Başkanı olunca da bir çok proje hazırlayarak, çok çalışarak Trabzon’a en güzel şekilde hizmet etmeye gayret gösteriyor. Biz de kendisine yapacakları çalışmalarda her türlü desteği vereceğimiz sözünü vermiştik. Bunu bir Bakan olarak değil de Trabzon’un hizmetkârı olarak yaptık. Yapılan ve yapılacak altyapı çalışmalarıyla Trabzon beş yıldızlı bir kent haline gelecek. ” dedi.

Doğu Karadeniz’de heyelan ve sel Taşkınları konulu sempozyumu için Trabzon’a gelen Çevre ve Orman Bakanı  Prof. Dr. Veysel Eroğlu KTÜ Osman Turan Kongre Merkezinde yapılan çevre konulu fotoğraf sergisinin açılışında gazetecilerin soruların cevapladı. Bakan Eroğlu,  Atasu Barajında yaptıkları yatırımlarla barajı planlanan süreden önce bitirdiklerini hatırlatarak, “ Trabzon’un su meselesi kökünden halloldu.  Yıllardan beri özlemi çekilen Atasu Barajı tamamlanarak su tutulmaya başlandı. İsale hatları da yapılacak.  Kentin bütün su şebekeleri yenilenecek. Trabzon 2060 yılına kadar, Avrupa standartlarının çok daha üstünde sürekli, tertemiz tertemiz su içeçek. Başbakanımızın destekleri ve belediye başkanımızın gayretleriyle artık 2060yılına kadar su sorunu sona erdi” diye konuştu.

Trabzon’da içme suyu ve çöp sorunun büyük oranda halledildiğini belirten Eroğlu, “Çöp problemi büyük ölçüde halloldu. Çamburnu’nda ki çöp alanı 5-6 yıl sonra bitebilir. Dolayısıyla katı atıkların yerinde ayrılması ve değerlendirilmesi noktasında pilot bölge seçtiğimiz Trabzon’da belediye ile birlikte çalışmalara başladık.  Metaller, şişe, ambalaj ve poşetlerin kaynağında ayrılması ve geri kazanılması için modern bir katı atık tesisi yapılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.. Hatta bu konuda dünya çapında meşhur bir hocamız var. Kendisi Almanya’da katı atık konusunda otoriter.Ondan da yardım isteyeceğiz . Çevre ve Orman Bakanlığı, Trabzon Belediyesi ve değerli hocalarımızın katkılarıyla Trabzon’a örnek bir ayrı toplama ve geri toplama tesisi kazandıracağız. Bunun da müjdesini veriyorum” şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu geçen dönemde kullanılmayan ve atıl durumda bırakılan Derin Deşarjlarının yeniden faaliyete geçirilmesi için Trabzon Belediyesi ile işbirliği yaptıklarını belirterek, “Derin deşarjların yeniden hizmete sokulmasıyla birlikte kanalizasyon suları arıtılır hale gelmiştir. Trabzon’da artık denize girilebilecek. İçme suyu, çöp, deniz deşarj sistemleri tamamlandı. Yapılacak diğer altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla Trabzon  beş yıldızlı bir kent haline gelecek” ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu, Trabzon’da kentsel dönüşüm projelerinin de devam ettiğini hatırlatarak, “Zağnos Vadisi, Tabakhane vadisi çok güzel oldu. İnşallah daha da güzel olacaktır. Trabzon’un geleceği için çok güzel çalışmalar başlatan Başkan Gümrükçüoğlu’na gayretlerinde dolayı teşekkür ediyorum ve gelecek seçimlerde İnşallah kendisini Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görürüz” ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler