Trabzon Belediyesi'ne taktirname

Trabzon Belediyesi'nin "Atık Pillerin Toplanması Kampanyası" ile elde ettiği başarının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından takdirname ile ödüllendirildiği bildirildi.Trabzon Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Bakanlıktan gönderilen takdirnam

Trabzon Belediyesi'ne taktirname

Trabzon Belediyesi'nin "Atık Pillerin Toplanması Kampanyası" ile elde ettiği başarının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından takdirname ile ödüllendirildiği bildirildi.

Trabzon Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Bakanlıktan gönderilen takdirname yazısında, atık pil toplama kampanyası ile çevreye gösterilen duyarlılığın takdirle karşılandığı, bu çalışmaların diğer belediyelere de örnek olması temennisine yer verildiği belirtildi.
 
Trabzon Belediyesi'nin başlattığı kampanya ile kent genelinde çok sayıda atık pil toplandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"4 yıldan beri sürdürülen atık pil toplama kampanyasında yaklaşık 9.5 ton atık pil toplandı. Atık pillerin çevreye zarar vermemesi için okullar, muhtarlıklar, kamu kuruluşları, alışveriş merkezleri, fotoğrafçılar olmak üzere yakışık 200 adet atık pil toplama kutusu veren belediye, gelen talepler doğrultusunda atık pil toplama kutularını vermeyi sürdürüyor.
 
Belediye ayrıca atık pillerin toplanmasının özendirilmesi için okullar, muhtarlıklara yönelik ödüllü atık pil toplama yarışmaları düzenliyor. Bunun yanında okullarda ve sitelerde eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına da devam ediliyor."
 
Açıklamada, Trabzon genelinde vatandaşlarda çevre duyarlılığı oluşturulması hedeflendiği belirtilerek, gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmak için Trabzon Belediyesi olarak çalışmaların devam edeceği kaydedildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel