Trabzon Belediyesi tetikte bekliyor

Trabzon Belediyesi, Meteoroloji’nin yaptığı şiddetli yağış beklentisi duyurusunun ardından harekete geçerek gece boyunca şehir genelindeki tüm akarlar, ızgaralar ve rögarların temizliğini bitirdi.Akşam saatlerinden itibaren 80 işçinin 20 grup halinde Trab

Trabzon Belediyesi tetikte bekliyor

Trabzon Belediyesi, Meteoroloji’nin yaptığı şiddetli yağış beklentisi duyurusunun ardından harekete geçerek gece boyunca şehir genelindeki tüm akarlar, ızgaralar ve rögarların temizliğini bitirdi.
Akşam saatlerinden itibaren 80 işçinin 20 grup halinde Trabzon’daki tüm mahallelerde bulunan ızgaralar, rögarlar ve akarların tamamı temizlendi. Saat 17:00’de başlayah çalışmalar gece yarısına kadar devam etti. Bunların yanında Sahillerdeki menfezlerde temizlendi. Menfezlerden 20 araba malzeme çıkartıldı. Özellikle Zağnos Deresi’nin menfezinden 15 kamyon teresübat malzemesi alındı. Bu çalışmalara Trabzon Belediyesi’nin tüm kamyon ve iş makineleri de eşlik etti.
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu alınan önlemler neticesinde Trabzon’daki yağışların şehirdeki yaşamı olumsuz olarak etkilemediğini ifade ederek; “Meteorolojinin uyarılarını da dikkate alarak şehir içinde bulunan akarları, rögarları sürekli olarak temiz tutuyoruz. Ancak az yada çok yağmur yağdığında buralar gelen kum ve toprak neticesinde tıkanıyor ve baskın bir yağışta seller meydana geliyor. Belediye ekiplerimiz bunun önüne geçmek için sürekli buraları kontrol ediyor. Zaman zaman gece yağış beklentisi olduğunda akşam saatlerin de rögarların, ızgaraların temizlenmesi çalışmalarını yürütüyoruz. Geçtiğimiz hafta yağan yağışların özellikle yollardaki asfaltlarında oluşturduğu hasar belediyemiz ekiplerince kısa sürede düzeltildi. Bu konularda gece gündüz demeden fedakarca çalışan belediye personelimize teşekkür ediyorum. Onların bu fedakar çalışmaları neticesinde Trabzon’da yağan yağışlar hayatı etkilemiyor” dedi.
Meteoroloji yağışların bölgede önümüzdeki günlerde de devam edeceği uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler