Trabzon Belediyesi meslek veriyor

 Trabzon’da son 3 yılda Trabzon Belediyesi, İş-Kur, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlükleri ile ortaklaşa yapılan meslek edindirme programlarından yaklaşık 2 bin 56 kişi meslek sahibi oldu. Hasır örücülük, kazaziye, fotoğrafçılık, kaynakçılık, kasiyer, a

Trabzon Belediyesi meslek veriyor

 

Trabzon’da son 3 yılda Trabzon Belediyesi, İş-Kur, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlükleri ile ortaklaşa yapılan meslek edindirme programlarından yaklaşık 2 bin 56 kişi meslek sahibi oldu. 

Hasır örücülük, kazaziye, fotoğrafçılık, kaynakçılık, kasiyer, aşçılık, tezhip, fotokopi, reyon görevlisi, radyo, televizyon programcısı, aşçı yardımcılığı, pidecilik, iş makinaları operatörlüğü, engellilere yönelik keçe nakışı, işaret dili eğitim kurslarına katılan vatandaşların büyük çoğunluğu iş bulma imkanına kavuşurken kurs süresi boyunca katılımcılara günlük 15 TL yemek ve yol parası verildi. Halk Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlükleri ile ortaklaşa düzenlenen 25 ayrı meslek edindirme ve yabancı dil kurslarından, bin 548 vatandaş yararlandı. Öte yandan Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen ve ikincisi yapılan Üniversite hazırlık kursundan geçen yıl 240, bu yıl ise 550 olmak üzere toplam 790 öğrenci eğitim gördü.

Öte yandan 2012 yılı içerisinde İş-Kur ile gazetecilik, seramik sanatı, iş makineleri, tel kırma sanatı eğitimi, pidecilik, güzellik ve saç bakımı kursları düzenlenecek. Halk Eğitim Merkezi ile birlikte İngilizce, Arapça, çocuk oyun arabası eğitimi, işaret dili eğitimi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile üniversiteye hazırlık kursu programlarının düzenlenmesi planlanıyor.

Düzenledikleri kurslarla herhangi bir meslek sahibi olmayan vatandaşları meslek sahibi yaparak iş bulmalarına yardımcı olduklarını belirten Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu “İş-Kur, Milli Eğitim ve halk Eğitim Müdürlükleri ile ortaklaşa yaptığımız meslek edindirme kurslarına vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Hatta meslek sahibi olan vatandaşlarımızdan kendi işlerini kuranlar da var. Bu yıl için planladığımız meslek edindirme kurslarımıza da vatandaşların ilgi göstereceğine inanıyorum. Bu kursların açılmasında bizlere destek veren İş-Kur, Milli eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüklerimize teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel