Trabzon Belediyesi meslek sahibi yapıyor

Trabzon Belediyesi, İş-Kur, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlükleri ile ortaklaşa yapılan meslek edindirme programları ile üniversiteye ücretsiz hazırlık kurslarından dört yıl içerisinde 4 bin 891 kişi yararlandı.  İş-Kur ile yapılan 33 ayrı kursta 623 v

Trabzon Belediyesi meslek sahibi yapıyor
Trabzon Belediyesi, İş-Kur, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlükleri ile ortaklaşa yapılan meslek edindirme programları ile üniversiteye ücretsiz hazırlık kurslarından dört yıl içerisinde 4 bin 891 kişi yararlandı. 
 
İş-Kur ile yapılan 33 ayrı kursta 623 vatandaş faydalandı. Hasır, örücülük, kazaziye, fotoğrafçılık, kaynakçılık, kasiyer, aşçılık, tezhip, fotokopi, reyon görevlisi, radyo, televizyon programcısı, aşçı yardımcılığı, pidecilik, iş makineleri operatörlüğü, yüzey süslemeciliği, engellilere yönelik keçe nakışı, işaret dili eğitimi, tel kırma kurslarına katılan vatandaşların büyük çoğunluğu iş bulma imkanına kavuştu.
 
Öte yandan 2013 yılı içerisinde İş-Kur ve Halk eğitim merkezi ile düzenlenen 20 ayrı meslek edindirme ve dil kurslarından 546 kişi yararlandı. 2013 yılında düzenlenen ve tamamlanan ‘Üç Boyutlu Resim Çalışması, Diksiyon, İngilizce, Arapça, İşaret Dili, Topoğraf, Arı Yetiştiriciliği, Bilgisayar, İş Makineleri Operatörlüğü, Ekskavatör, Beko Loder, Greyder kursları ve engellilere yönelik Boyacı, Çini İşlemeciliği kursları ile vatandaşlarımızı meslek sahibi yapıldı. 2013 yılı için düzenlenen kurslardan bazıları tamamlanırken bazı kursların ise bir ay içinde sona ereceği belirtildi.
 
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sosyal belediyecilik anlayışıyla gençlerin meslek sahibi olmaları ve istihdam edilebilmeleri için gayret gösterdiklerini belirterek, "İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlükleri ile ortaklaşa açtığımız meslek edindirme kurslarıyla bugüne kadar 4 bin 891 vatandaşımızı meslek sahibi yaptık. Meslek edindirme kursları ile vatandaşları meslek sahibi yapmaya devam edeceğiz. Kursların düzenlenmesinde verdikleri desteklerden dolayı kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel