Trabzon Belediyesi kışa hazır!

Belediye Fen İşleri ve Destek Hizmetler Müdürlükleri bünyesinde kurulan koordinasyon merkeziyle kar ve buzla mücadele ekipleri oluşturuldu. 200 personelin görev alacağı koordinasyon merkezi karla mücadele çalışmalarını 5 adet greyder, 1 adet tuz ve solüsy

Trabzon Belediyesi kışa hazır!

Belediye Fen İşleri ve Destek Hizmetler Müdürlükleri bünyesinde kurulan koordinasyon merkeziyle kar ve buzla mücadele ekipleri oluşturuldu. 200 personelin görev alacağı koordinasyon merkezi karla mücadele çalışmalarını 5 adet greyder, 1 adet tuz ve solüsyon serebilen karla mücadele aracı, 1 adet tuz serme aracı, kaldırımlara tuz sermek için 2 adet küçük kamyon, kaldırımları temizlemek için 2 adet mini yükleyici, kar bıçağı takılarak çalışacak 3 adet Beko Loder, 4 adet lastikli kepçe ve 10 adet kamyon ile sürdürecek. Buzlanmaya karşı 150 ton çabuk eriyen yol tuzu ile 100 ton solüsyon alan belediye acil servis ve hastane önlerinde buzlanmayı önlemek için tüm kamu hastanelerine ilk etapta 5’er çuval tuz dağıttı.

Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç, kış aylarında aşırı kar yağışı ve buzlanma nedeniyle oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek “Belediyemiz Fen ve Teknik Hizmetler Müdürlükleri bünyesinde koordinasyon merkezi oluşturduk. Merkezde 200 personel 28 araçla birlikte görev yapacak. 200 personelin 60’ı kaldırımlarda biriken karların temizlenmesinde görev alacak. Ayrıca buzlanmayı önleme amacıyla 150 ton yol tuzu ve 100 ton solüsyon aldık. Trabzon’daki tüm kamu hastanelerine ilk etapta 5’er çuval tuz dağıttık. Belediye olarak kış hazırlıklarımızı eksiksiz olarak tamamladık” dedi.

Başkan Yardımcısı Sevinç yoğun kar yağışlarında birinci hedeflerinin ana arterlerin açık tutulması olduğunu dile getirerek, “ Tali ve ara yolların açılmasını ikinci aşama olarak planladık. Bu dünya genelinde geçerli olan bir yöntemdir. Uygulamaya göre ayrıca aşırı buzlanma ve yoğun kar yağışlarında tali ve ara yollarda bulunan araçların trafiğe çıkmamaları önerilir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler